Zimski športi

Henrik Kristoffersen junak večernega slaloma, Hadalin 26.

Madonna di Campiglio, 22. 12. 2020 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

Norvežan Henrik Kristoffersen je z odlično drugo vožnjo prišel do velike zmage na torkovem nočnem slaloma v Maddoni Di Campiglio. Drugi je bil njegov rojak Sebastian Foss-Solevaag, tretji pa domačin Alex Vinatzer. Slovenci so bili skromni. Štefan Hadalin je bil 26., Žan Kranjec pa je v finalni seriji odstopil.

Štefan Hadalin je bil lani na tem prizorišču sedmi.
Štefan Hadalin je bil lani na tem prizorišču sedmi. FOTO: AP

Henrik Kristoffersen, za katerim je povprečen prvi del sezone, je dosegel prvo zmago v sezoni 2020/21. V Madonni je vpisal svojo tretjo – po zmagah na slalomih v letih 2015 in 2016. Šestindvajsetletni tekmovalec je 22. v karieri dobil tekmo za svetovni pokal.

Soljena proga v razmerah odjuge je bila povsem pisana na kožo Norvežanom. Drugo mesto je osvojil Sebastian Foss-Solevaag (+0,33), ki je bil najhitrejši v prvi vožnji, v drugo pa ni bil kos rojaku, ki se je z 12. izhodišča po prvi vožnji pognal na najvišjo stopničko. Tretje mesto je v finalu ubranil domačin iz Val Gardene Alex Vinatzer, ki je za zgolj stotinko sekunde zaostal za drugim mestom.

Štefan Hadalin, ki je v desni nogi še čutil posledice sobotnega padca na veleslalomu v Alta Badii, je prvo vožnjo končal na 16. mestu z zaostankom 1,49 sekunde za takrat vodilnim. V finalu pa svoje uvrstitve ni izboljšal. Tekmo je končal na 26. mestu (+1,78) oziroma predzadnjem med uvrščenimi.

Žan Kranjec si je prismučal prvi slalomski finale po letošnjem 5. januarju v Zagrebu. Vodičan je ujel zadnje 30. mesto, ki je še vodilo v finale. Za vodilnim na prvi progi je zaostal 2,26 sekunde. Kranjec je tako dobil priložnost, da se kot prvi spusti po progi v finalu. A te idealne priložnosti za novo vrhunsko slalomsko uvrstitev ni izkoristil. Njegova pot se je končala predčasno, ko je zgrešil vratca in odstopil.

Aljaž Dvornik je bil na 47. mestu (+4,15) prepočasen za drugo vožnjo.

Karavana je sklenila predbožično turnejo po Dolomitih. Do konca leta bosta nato na sporedu le še hitri disciplini, ko bo Bormio 28. in 29. decembra v znamenju superveleslaloma in smuka na Stelviu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.