Zimski športi

Smučarji in smučarke v Zagrebu tudi za žrtve potresa

Zagreb, 01. 01. 2021 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaški prireditelji prihajajočih slalomskih tekem za svetovni pokal v alpskem smučanju v Zagrebu so sporočili, da so se z vsemi tekmovalkami in tekmovalci dogovorili, da bodo deset odstotkov denarnega sklada namenili žrtvam nedavnega potresa, je zapisala avstrijska tiskovna agencija APA. Skupni znesek pomoči znaša 50.000 evrov.

Sljeme nad Zagrebom bo tekmi za svetovni pokal gostilo le nekaj dni po rušilnem potresu.
Sljeme nad Zagrebom bo tekmi za svetovni pokal gostilo le nekaj dni po rušilnem potresu. FOTO: Damjan Žibert

V rušilnem potresu, ki je v torek stresel območje južno od Zagreba, je na območju Petrinje, Gline in Siska umrlo sedem ljudi, popolnoma uničenih je vsaj tisoč objektov, še najmanj toliko pa je poškodovanih.

"V Zagrebu je potres povzročil le manjšo škodo, v Siško-moslavški županiji pa pravo katastrofo. Zavoljo tega smo se odločili za denarno pomoč," je dejal direktor tradicionalnega tekmovanja na Sljemenu Vedran Pavlek in dodal, da priprave za bližnji slalomski tekmi za svetovni pokal potekajo brez težav.

Ženska slalomska tekma bo na sporedu v nedeljo, 3. januarja, moška pa v sredo, 6. januarja. Obe tekmi bosta minili brez gledalcev.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Soti99
01. 01. 2021 16.01
+5
Vsaka čast vsem ki so stopili skupaj in pomagali.....naj se poberejo čimprej
Reši se kdor se more
01. 01. 2021 19.43
+0
Se popolnoma strinjam z zgoraj napisanim. Ne razumem pa ene stvari....Slovenci smo jim takoj priskočili na pomoč brez pomisleka z veliko načini od zbiranja oblačil in hrane do kontejnerjev pa ni bilo na FB strani HRT enega članka. A ko so jim Avstrijci poslali kontejnerje pa so se takoj razpisali. A je res tako samoumevna naša pomoč?
murate
02. 01. 2021 19.31
DEEP
03. 01. 2021 09.26
Najlepša Hvala in Bok naj Vas čuva Slo. !! Pa ne govorit, usi portal so pošiljali komentarje o dobrem susedi, nevem, kaj bi še rad!! Svjetski mediji objavili!