Zimski športi

Štuhčeva spet v pogonu: Lepo je videti sneg, a rajši bi kaj toplega

Ljubljana, 16. 05. 2019 20.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
12

Za slovo od zime so pri Smučarski zvezi Slovenije počastili najboljše tekmovalce sezone. V središču pozornosti je Ilka Štuhec, svetovna prvakinja v smuku iz Areja, ki je pred naslednjo sezono močno prevetrila svoj trenerski štab.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Pogovor z Ilko Štuhec na Večeru šampionov Smučarske zveze Slovenije
    01:29
    Iz 24UR: Pogovor z Ilko Štuhec na Večeru šampionov Smučarske zveze Slovenije
  • Pogovor z Ilko Štuhec na prireditvi SZS Večer prvakov
    01:30
    Pogovor z Ilko Štuhec na prireditvi SZS Večer prvakov

"V bistvu se še dogovarjamo, tako da ni še čisto nič fiksnega. V bistvu se veselim razpleta," je našemu Maticu Flajšmanu ob vklopu v športni del informativne oddaje 24UR zaupala Ilka Štuhec in tako ostala precej skrivnostna, ko je beseda nanesla na sestavljanje nove ekipe.

Pomembna člena nekoč šampionskega kolektiva, trener Grega Koštomaj in kineziologinja Anja Šešum, že imata novega delodajalca, medtem ko je za Štuhčevo dober teden treningov, ki so sledili uspešni rehabilitaciji poškodovanega kolena.

Ni še pripravljena za skok na smuči
"Če je okrevanje na zadovoljivi ravni? Ja, vsekakor, še na malo boljši," je optimistična Mariborčanka, ki si je ob nizkih temperaturah in celo snegu, ki je pobelil njeno domače Pohorje, vseeno zaželela toplejše dni pred začetkom poletja.

"Nekajkrat je že padel svež sneg, tudi na Pohorju (smeh). Meni osebno sicer zdaj ne spremeni ničesar, ker po teh dobrih osmih ali devetih dneh treninga nisem dovolj 'fit', da bi lahko šla smučat. Ampak ja ... Vsekakor je vedno lepo videti sneg, čeprav bi mogoče rajši kaj toplejšega počasi," je še povedala Štuhčeva.

Ilka Štuhec ob aprilskem sprejemu v Mariboru.
Ilka Štuhec ob aprilskem sprejemu v Mariboru. FOTO: Aljoša Kravanja

Ime bo gotovo znano še pred zimo
Smučarska zveza Slovenije (SZS) je sicer na prireditvi Večer šampionov podelila nagrade slovenskim športnicam in športnikom, ki so v minuli sezoni razveseljevali slovenske navijače. Med zvezdami večera je bila svetovna prvakinja v smuku Štuhčeva, za katero je bilo eno prvih vprašanj tako novinarjev kot tudi voditeljev prireditve tisto o imenu novega trenerja. Kot je pojasnila, o imenih še ne more govoriti, saj trenutno še potekajo pogovori.

"Ko se bomo dokončno vse dogovorili, bo znano vse, a časovno težko rečem, kdaj bo to," je dejala in hudomušno dodala, da bo "njegovo ime znano pred zimo". Osemindvajsetletna Mariborčanka, ki je v minuli sezoni sprva uprizorila izjemno vrnitev po poškodbi kolena in uspešno ubranila naslov svetovne prvakinje v smuku, a se potem znova poškodovala in predčasno zaključila sezono, je še potrdila, da cilja na novo uspešno vrnitev v belo karavano.

"Po vsakem vračanju po poškodbi ne veš, kako si pripravljen, če se lahko toliko sprostiš, da boš dosegel najvišja mesta. Vsakič znova verjamem, da mi lahko uspe in upam, da bo tudi prihodnjo sezono tako," je ob sprejetju nagrade SZS za izjemne dosežke v pretekli sezoni dejala Štuhčeva. Sicer pa pravi, da gre okrevanje po načrtu, glede samih treningov pa se bo sproti odločali, kako in kaj. Je pa, kot sama pravi, njen največji tekmec čas.

Podelitev potekala pod budnim nadzorom Walterja Hoferja
Kipec bloškega smučarja za izjemne športne dosežke v pretekli sezoni so poleg Štuhčeve na dogodku prejeli še alpska smučarja Štefan Hadalin in Žan Kranjec, deskarji na snegu Tim Mastnak, Žan Košir in Rok Marguč, smučar prostega sloga Filip Flisar in telemark smučar Jure Aleš.

V smučarskih skokih so bili nagrajene in nagrajeni Ema Klinec, Urša Bogataj, Nika Križnar, Timi Zajc, Domen Prevc, Peter Prevc in obe ekipi v smučarskih skokih (ženska v sestavi Jerneja Brecl, Špela Rogelj, Nika Križnar in Urša Bogataj, ter moška, v sestavi Anže Semenič, Jernej Damjan, Domen in Peter Prevc ter Timi Zajc). Nagradi za dosežke v pretekli sezoni pa sta prejeli še tekačici na smučeh Katja Višnar in Anamarija Lampič.

Na prireditvi, ki so se je udeležili tudi visoki gostje z Mednarodne smučarske zveze (Fis), med drugim tudi dolgoletni prvi mož smučarskih skokov Walter Hofer, je predsednik SZS Enzo Smrekar podelil še plakete SZS za posebne dosežke na mladinskih svetovnih prvenstvih za sezono 2018/2019.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikoiništa
16. 05. 2019 20.45
+6
Lepo je korneteke pokazala.
Kliko7
17. 05. 2019 13.20
+0
tedoVV2HCmedo
16. 05. 2019 20.33
+7
Križana gora, sveta Marija... Kakšno obleko ima, natančno se vidi, da nima nič.... pardon, da ne rabi večjega modrca kot jaz.
maxsel
16. 05. 2019 21.57
+7
Mauzahecmauzares
17. 05. 2019 12.27
+8
Vedno so dovolj velike, da ti z njimi goflo zapre.