Zimski športi

Ilka Štuhec: Zlatih medalj ne jemljem kot breme, ampak kot dodatno motivacijo

Cortina d'Ampezzo, 12. 02. 2021 18.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

Ilka Štuhec in Maruša Ferk bosta glavni slovenski adutinji na smukaški tekmi svetovnega prvenstva v italijanski Cortini. Predvsem Štuhčeva, aktualna svetovna smukaška prvakinja, veliko pričakuje od tekme. Kot kaže po zadnjih treningih, je tudi poškodba gležnja že pozabljena.

Ilka Štuhec je bila zelo zadovoljna po današnjih dveh treningih na smukaški progi Olympia delle Tofane, ki bo v soboto v Cortini d'Ampezzo prizorišče bojev alpskih smučark za kolajne v kraljevski disciplini. Aktualna svetovna prvakinja se bo podala na progo s štartno številko 17.  Prvi, zaradi sočasnega moškega treninga skrajšani trening, je končala z osmim časom, na drugem, ki je potekal po celotni progi, pa je dosegla šesti čas in bila ob prihodu v cilj zadovoljna, saj je po tritedenski odsotnosti od smukaških zavojev znova pokazala, da sodi med najboljše.

"Vožnji sta bili dokaj v redu. Obstajajo še deli, ki jih lahko izboljšam, ampak gledano v celoti, dobro kaže. Proga postaja čudovita in res je užitek tukaj smučati. Veselim se jutrišnje tekme," je o svojih treningih dejala Štuhčeva. Na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih v St. Moritzu leta 2017 in v Areju leta 2019 je na smuku ni premagal nihče in zanimanje za dvakratno zaporedno svetovno prvakinjo je razumljivo pred smukaškim dnevom tudi v Cortini d'Ampezzo zelo veliko.

"Obstoječih zlatih medalj ne jemljem kot breme ali pritisk, ampak kot dodatno motivacijo. Ne glede na to, kaj se je dogajalo letošnjo sezono, jutri je en dan, ena priložnost za vse in prepričana sem, da bo vsaka pokazala največ, kar zmore. Videli bomo, kaj nam to prinese. Jaz bom skušala odmisliti, kaj se je dogajalo dve leti nazaj, štiri leta nazaj, danes ali 14 dni nazaj. Jutri je nova priložnost. Vržem se dol in uživam," je še dejala aktualna svetovna smukaška prvakinja.

Ilka Štuhec
Ilka Štuhec FOTO: Damjan Žibert

Maruša Ferk bo nosila številko 21, pred tekmo pa pravi: "Lepo je biti na dolgih smučeh in mogoče malo hitrejših kot včeraj na tekmi, ko sem iskala hitrost čez celo progo. Tu me ni bilo že sedem let in bil je res užitek tu znova voziti. Popolnoma nič se ni spremenilo, proga je enaka, postavitev je ista. Dobro je bilo narediti dva treninga, a dan je bil dolg oziroma bo še dolg, saj me čaka še kar nekaj stvari. Jutri pa ta pravi tekmovalni dres, dobro pripraviti smuči in "gasa" v dolino."

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pepe K bolcev
13. 02. 2021 08.37
-1
Breme? Ha ha ha ha
uporabnica1
12. 02. 2021 19.01
+2
Ajde Ilka po top 5, mogoče celo medaljo. Na drsalnih delih je še vedno najhitrejša👌🇸🇮 Srečno!