Zimski športi

Sneg in veter 'odnesla' uvodno preizkušnjo v St. Moritzu

Sankt Moritz, 05. 12. 2020 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
3

Zaradi velike količine novozapadlega snega in močnih sunkov vetra so odpovedali sobotni ženski superveleslalom v Sankt Moritzu.

Ciljna arena v St. Moritzu (na fotografiji) v eni od preteklih sezon.
Ciljna arena v St. Moritzu (na fotografiji) v eni od preteklih sezon. FOTO: AP

V Sankt Moritzu je v nedeljo predvidena še ena superveleslalomska preizkušnja, organizatorji pa so se zavzeli, da bodo v njeno izvedbo usmerili vse moči. Na start bosta tako kot v soboto, ko so tekmo zaradi novozapadlega snega in vetra odpovedali, čakali Slovenki Ilka Štuhec in Maruša Ferk.

"Zaradi močnega sneženja in vetra je današnji ženski superveleslalom v St. Moritzu odpovedan. Vse moči so zdaj usmerjene v jutrišnjo tekmo v upanju na boljše vremenske razmere," je na družbenih omrežjih sporočila Mednarodna smučarska zveza (Fis).

Ferkova je letos že nastopila na tekmi paralelnega veleslaloma v Lechu, kjer je ostala brez izločilnih bojev. Za Štuhčevo bi Sankt Moritz pomenil prvi tekmi v sezoni 2020/21. Lanski superveleslalom v Sankt Moritzu je bil za Mariborčanko celo najnižja točka njene minule sezone, končala ga je brez osvojenih točk na 32. mestu. Zmagala je Italijanka Sofia Goggia pred Američanko Mikaelo Shiffrin, ki bo tokratni tekmovalni konec tedna izpustila zaradi pomanjkanja treninga v hitrih disciplinah.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ici
05. 12. 2020 16.44
Bolje tako. Nobena tekma ni vredna poškodb.
AS1983
05. 12. 2020 15.45
kar je zelo zanimivo, Shiffrin odpovedala nastop in že kar nekajkrat je bla tekma odpovedana
Walter Pravicek
05. 12. 2020 08.41
+1
Ni bilo smučanja?Ja kmalu bodo ti smučarji hoteli "NADOMESTILO"za nagrade!Daj Slovenija!