Zimski športi

Spletne priprave na tek pod vodstvom Jakova Faka

Ljubljana, 20. 04. 2020 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Organizatorji tradicionalnega rekreativnega tekaškega dogodka, DM teka za ženske, upajo, da bodo ta vsakoletni praznik teka letos lahko v ljubljanskem Tivoliju izpeljali 5. septembra. Do takrat pa bodo vsem prijavljenim tekačicam omogočili priprave prek spleta, prvi trening bo vodil najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak, so sporočili.

 

Fak (na fotografiji) se bo za kratek čas prelevil v vlogo trenerja.
Fak (na fotografiji) se bo za kratek čas prelevil v vlogo trenerja. FOTO: Damjan Žibert

"Kljub trenutni situaciji, vsakoletnih treningov za 15. DM tek ne odpovedujemo, temveč jih selimo na splet," so sporočili organizatorji te rekreativne prireditve.

Do konca julija bodo prijavljenim tekačicam omogočili spletne treninge pod vodstvom različnih športnih strokovnjakov in trenerjev. 

"V obdobju samoosamitve je poglavitnega pomena, da krepimo svoj imunski sistem, ostanemo fizično aktivni in zdravi. V tem času za svoje zdravje najraje poskrbim z rednimi sprehodi, obenem pa doma lahko opravimo številne vaje za moč, ki bi jih rad delil tudi z vami, da boste septembra karseda dobro pripravljeni za tek," svetuje vrhunski športnik Jakov Fak, ki je pripravil seznam vaj, s katerimi se lahko tudi v udobju svojega doma na varen način ohranja dobro telesno pripravljenost.

Organizatorji so prejeli prijave že 3500 ljubiteljic teka. Spletne treninge bo skozi spomladanske in poletne mesece vsak četrtek pripravljalo 15 trenerjev z različnih področij, med drugim profesionalni osebni in kondicijski trener Matej Cankar, vaditeljica športne rekreacije, zdrave vadbe in učiteljica joge Simona Glavan ter osebni trener Franko Bajc, tekmovalec našega šova Zvezde plešejo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.