Zimski športi

Štafeta Nemkam, Slovenke zaradi pozitivnih primerov niso nastopile

Oberhof, 16. 01. 2021 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
0

Biatlonska ženska štafeta Nemčije je zmagovalka današnje preizkušnje svetovnega pokala v nemškem Oberhofu. Na 4 x 6 km so bile druge presenetljivo Belorusinje (+ 17,4), tretje pa Švedinje (+ 35,7). Slovenska štafeta zaradi pozitivnih testov na novi koronavirus v ekipi ni nastopila.

Denise Herrmann, članica nemške zmagovalne štafete v Oberhofu.
Denise Herrmann, članica nemške zmagovalne štafete v Oberhofu. FOTO: AP

V nepredvidljivi preizkušnji so se reprezentance v vodstvu ves čas menjavale. Po prvi predaji je bila na prvem mestu Italija, po drugi pa Francija, predvsem po zaslugi strelskega nastopa Anais Chevalier-Bouchet.

Toda tretja Francozinja, Justine Braisaz-Bouchet, je nato naletela na težave pri streljanju stoje, dva kazenska kroga pa sta pomenila konec sanj o stopničkah. Malce presenetljivo je po treh predajah vodila Belorusija pred Nemčijo, ki jo je v boj za zmago vključila hitra Denise Herrmann.

V zadnjem krogu je boljšo formo v neposrednem dvoboju z Eleno Kručinkino potrdila Franziska Preuss, ki je Nemčiji z ničlo na strelišču zagotovila prvo zmago v tej sezoni. V boju za tretje mesto je Švedinja Hanna Oeberg z odličnim strelskim nastopom opravila z ruskimi konkurentkami.

Slovenske biatlonke so morale izpustiti tekmo, saj sta bili na testiranjih na novi koronavirus pozitivni trenerka Andreja Mali in Nina Zadravec.

V Nemčiji so nastopale še Nika Vindišar, Polona Klemenčič in Tais Vozelj. Ker sta bili vsaj še dve tekmovalki v tesnem stiku z okuženima, je ženska vrsta v ločenih avtomobilih že odpotovala v Slovenijo.

Tekmovalke zdaj čaka obvezna karantena, zato ne bodo nastopile na tekmi svetovnega pokala prihodnji teden v Anterselvi, ki bo tudi generalka pred februarskim svetovnim prvenstvom na Pokljuki.

Spored svetovnega pokala v Oberhofu se bo sicer v nedeljo nadaljeval z obema tekmama s skupinskim startom. Od Slovencev bo nastopil Jakov Fak.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.