Zimski športi

Štirim dekletom iz Levija se je priključila Tina Robnik

Ljubljana, 25. 11. 2021 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ženska karavana v alpskem smučanju ima v Killingtonu v ZDA pred seboj nov vikend s tekmami v tehničnih disciplinah. Čez lužo je potovalo pet slovenskih smučark. Štirim slovenskim slalomistkam, Andreji Slokar, Ani Bucik, Meti Hrovat in Neji Dvornik, za katerimi so uspešni nastopi v Leviju na Finskem, se je onkraj velike luže znova priključila še veleslalomistka Tina Robnik.

Tina Robnik
Tina Robnik FOTO: Damjan Žibert

V Killingtonu se bodo dekleta v soboto pomerila v veleslalomu, dan kasneje pa jih čaka še slalom. To bo za smučarke drugi veleslalom sezone in tretji slalom. Na uvodnem veleslalomu na ledeniku Rettenbach nad Söldnom se je v slovenski izbrani vrsti najbolj izkazala Meta Hrovat s šestim mestom, prejšnji teden pa sta v Leviju v slalomu odlično formo prikazali Andreja Slokar in Ana Bucik. Slokarjeva je bila na prvem slalomu tik po stopničkami, na četrtem mestu, na drugem je bila 15. Bucikova se je izkazala z 11. in sedmim mestom, tudi Neja Dvornik je z visoko startno številko obakrat dobila točke s 16. in 19. mestom. Črn slalomski niz pa je v nedeljo na Laponskem prekinila Hrovatova, ki se je po 11 mesecih s 17. mestom znova uvrstila med najboljšo slalomsko trideseterico. Štirim slovenskim slalomistkam, za katerimi so uspešni nastopi v Leviju na Finskem, se je onkraj velike luže znova priključila še veleslalomistka Tina Robnik.

Najvišje uvrščena med Slovenkami je Slokarjeva, ki bo v Killingtonu v soboto nastopila kot tretja najboljša smučarka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.