Zimski športi

Štuhčeva tretja najhitrejša na treningu v Lake Louisu

Lake Louise, Beaver Creek, 28. 11. 2018 21.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ilka Štuhec je vpisala tretji čas drugega uradnega treninga pred uvodnima smukaškima preizkušnjama za svetovni pokal alpskih smučark v kanadskem Lake Louisu. Najhitrejša je bila Nemka Kira Weidle s časom 1:49,26. Štuhčeva se je na progi zadržala 79 stotink dlje. Pred njo se je uvrstila še Avstrijka Nicole Schmidhofer (+0,59)

Današnji trening je bil nekoliko hitrejši kot torkov prvi, na katerem je bila Mariborčanka deseta, najhitrejša pa je bila Avstrijka Christine Scheyer s časom 1:50,61. Ilka Štuhec (1:51,48) se je na progi zadržala 87 stotink dlje. Danes je bil čas edine slovenske predstavnice 1:50,05.

Ilka Štuhec
Ilka Štuhec FOTO: Damjan Žibert

Za Štuhčevo so se uvrstile Avstrijka Cornelia Hütter (+0,83), Švicarki Lara Gut-Behrami (+1,18) in Michelle Gisin (+1,29), Avstrijka Anna Veith (+1,29) in Američanka Mikaela Shiffrin (+1,30), branilka skupne zmage in vodilna v seštevku svetovnega pokala. Najhitrejšo deseterico zaključujeta Avstrijki Stephanie Venier (+1,37) in Christina Ager (+1,68).

Mariborčanka, aktualna svetovna prvakinja v smuku, se je v tekmovalno karavano vrnila po poškodbi kolena, zaradi katere je izpustila celotno minulo olimpijsko sezono. V Lake Louisu je pred dvema letoma zmagala na obeh smukih, na superveleslalomu je bila peta.

Potem ko so bile v Lake Louisu uvodne moške preizkušnje bodo ob koncu tedna na sporedu še uvodne ženske preizkušnje sezone v hitrih disciplinah, najprej z dvema specialnima smukoma, v petek in soboto, nato pa bo v nedeljo še na sporedu superveleslalom. Zaradi poškodb sta Lake Louise izpustili rekorderka po številu zmag Američanka Lindsey Vonn, na tem prizorišču v kanadskem Skalnem gorovju jih je osvojila 18, ter olimpijska prvakinja Italijanka Sofia Goggia, ki je ob odsotnosti Štuhčeve minulo sezono končala z osvojenim smukaškim seštevkom v svetovnem pokalu.

Ilka Štuhec
Ilka Štuhec FOTO: Matic Flajšman

Najboljši Slovenec na petdesetem mestu

Avstrijca Otmar Striedinger in Vincent Kriechmayr sta bila najhitrejša na prvem treningu moškega smuka v Beaver Creeku. Striedinger je bil od rojaka hitrejši 40 stotink sekunde, tretji čas je zabeležil Norvežan Axel Lund Svindal, ki je zaostal 47 stotink.

Četrti je bil Francoz Adrien Theaux, peti pa Norvežan Kjetil Jansrud.

Od Slovencev je bil na 50. mestu z zaostankom dveh sekund in 68 stotink najboljši Klemen Kosi, Martin Čater je za njim zaostal stotinko in mesto, Miha Hrobat je bil 60. (+3,25), Boštjan Kline pa 70. (+4,46).

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BolecaResnica
29. 11. 2018 10.24
+7
Vsak cast ilka!!!!!! Veliko uspeha in čim majn poskodb se naprej
Uporabnik1046796
29. 11. 2018 08.20
+7
Bravo Ilka-razsturaj!!!