Zimski športi

Švedi prvič v zgodovini olimpijski prvaki v curlingu

Peking, 19. 02. 2022 11.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Švedski igralci curlinga so na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu s 5:4 premagali Britance in tako osvojili prvo zlato olimpijsko medaljo doslej. Bronasto medaljo so si že v petek zagotovili Kanadčani. Naslov olimpijskega prvaka so v Pekingu branili Američani, ki pa so v petek z rezultatom 8:5 izgubili z reprezentanco Kanade in tako zasedli četrto mesto. Pred štirimi leti v Pjongčangu je ekipa ZDA do zlata prišla z zmago nad Švedi. Ti so lani osvojili tretji naslov svetovnih prvakov zapored.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Švedski igralci curlinga so bili na olimpijskih igrah leta 2010 četrti, leta 2014 tretji in leta 2018 drugi. Tokrat so po podaljšku, v enajstem krogu, premagali Veliko Britanijo – državo, v kateri se je curling rodil v 16. stoletju. Britanska ekipa je na začetku tekme povedla z 1:0, toda Švedi so hitro odgovorili in si priborili prednost s 3:1. Britanci so uspeli izid izenačiti na 3:3 in nato znova na 4:4 v desetem krogu, nato pa je bil potreben še dodatni krog, v katerem so bili boljši Skandinavci. Tekma se je danes začela s 45-minutno zamudo, da si jo je lahko ogledalo več televizijskih gledalcev na Švedskem in v Veliki Britaniji.

V ženski konkurenci je danes na sporedu tekma za tretje mesto med ekipama Švice in Švedske, za zlato olimpijsko medaljo pa se bodo v nedeljo pomerile igralke curlinga iz Velike Britanije in Japonske.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.