Zimski športi

Hadalin 25. na spektaklu v Adelbodnu, zmaga domačinu Odermattu

Adelboden, 08. 01. 2022 14.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Štefan Hadalin je na izjemno težkem veleslalomu v Adelbodnu prišel do 25. mesta. Žan Kranjec je odstopil. Spektakel pred več kot 10 tisoč gledalci je dobil domačin Marco Odermatt.

Švicarski Adelboden se je znova izkazal, da velja za enega izmed najtežjih veleslalomov za svetovni pokal. Na odlično pripravljeni progi in ob izjemnem vzdušju razgretih navijačev so imeli težave številni smučarji, saj je na prvi progi odstopilo kar 23 smučarjev. Med njimi se je na žalost znašel tudi najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec, ki mu sicer teren v Adelbodnu leži, a se mu tokrat ni izšlo in je ostal brez uvrstitve. Z zahtevno progo pa se je dobro boril Štefan Hadalin, ki je postavil 22. čas prvega teka. Na tekmi velikih razlik je za letos izjemnim Švicarjem Marcom Odermattom zaostajal +3,85. Hadalin se je z zahtevno progo dobro boril tudi v drugi vožnji, a mu žal ni uspelo izboljšati rezultata iz prve. Na koncu je zasedel 25. mesto in osvojil nekaj novih točk za svetovni pokal, kar je lepa spodbuda pred jutrišnjim slalomom. 

Marco Odermatt
Marco Odermatt FOTO: AP

Na veliko navdušenje vseh zbranih v Adelbodnu je Marco Odermatt tudi v finalu uspešno odgovoril na vse napade tekmecev in prišel do nove zmage v svetovnem pokalu. Najboljši smučar letošnje zime je prehitel Avstrijca Manuela Fellerja za 48 stotink. Avstrijec je odlično smučal na drugi progi, kjer je postavil najboljši čas in je na drugo mesto napredoval iz petega mesta. Tretji je bil Francoz Alexis Pinturault, ki je zaostal še šest dodatnih stotink. "Za moj povratek zelo zahtevna tekma. Snežne razmere in vidljivost danes so bile kar ekstremne. Zaradi tega smo imeli vsi tekmovalci veliko težav. Na določenih delih sem se znašel solidno, na določenih delih pa se je poznalo, da sedaj veleslaloma praktično nisem treniral en mesec in pol. Opravil sem zgolj dva treninga, zato se je bilo težko pripraviti na tekmo. Danes moram to vzeti kot en korak nazaj, da se ponovno vrnem v tekmovalni ritem. Led je sedaj znova prebit za tekmovanja in jutri na slalomu si želim pokazati še boljše smučanje," je za uradno spletno stran SZS dejal Hadalin. 

Klemen Bergant
Klemen Bergant FOTO: Miro Majcen

"Danes je bila zelo težka tekma. Štefan se je dobro boril prvi in drugi tek. Vemo, da je imel kar veliko tekmovalno pavzo. Dobil je nekaj točk in za njega je to spodbudno, da je naredil dva teka. Žan se že takoj v prvem teku ni znašel in tudi odstop se je zgodil zaradi njegove lastne napake. S tem, da ni uspel priti do cilja, sigurno nismo zadovoljni," je dodal trener Klemen Bergant.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

INŠTITUT 1.APRIL
08. 01. 2022 18.24
+1
Hadalin pejd raje domov ti turist
moare
08. 01. 2022 17.00
+1
Kranjcu pa nobena proga ne odgovarja, Hadalin je pa itak turist rekreativec.
No pasaran
08. 01. 2022 16.34
+1
Hadalin, kako pa kaj plužni zavoji? Bo šlo?
Tapametn
08. 01. 2022 16.33
+2
A bos so ti pojazat mcurry kaj je lahko in kaj je tezko
NejkoSLO
08. 01. 2022 15.31
+0
Bo Kranjec vseeno štartal med 15 na OI?
jps28
08. 01. 2022 15.20
+4
Sploh ne spremljem alpskega, tuji tekmovalci me ne zanimajo, naših pa ni nikjer.
mcurry
08. 01. 2022 15.07
+6
A tezek je bil samo za nase zvezdnike