Zimski športi

Šivic: Navijači bodo morali biti potrpežljivi, prihajamo v močno ligo

Ljubljana, 05. 08. 2021 17.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.J., G.J., STA
Komentarji
0

Ljubljanske hokejiste še šest tednov loči do začetka nove sezone, v kateri se bo SŽ Olimpija prvič merila v najmočnejšem regionalnem tekmovanju. V ljubljanskem taboru so pred novim začetkom zadovoljni in poudarjajo, da bodo s trdim delom nadomestili morebitne primanjkljaje v izkušnjah in na finančnem področju. Liga ICEHL, nekdanja liga Ebel, se bo začela 17. septembra. Ljubljančani bodo prvo domačo tekmo igrali 19., že avgusta jih čakajo pripravljalne tekme, v začetku septembra pa tudi uvod domače sezone v pokalnem tekmovanju.

Več videovsebin
  • Zmaji visoko zasukali rokave pred hokejsko sezono
    38:30
    Zmaji visoko zasukali rokave pred hokejsko sezono
  • Pogovor s kapetanom Žigo Pancetom
    04:17
    Pogovor s kapetanom Žigo Pancetom
  • Pogovor z Mitjo Šivicem
    03:32
    Pogovor z Mitjo Šivicem
Miha Butara
Miha Butara FOTO: HK SŽ Olimpija Ljubljana

V klubu so se, kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil predsednik Miha Butara, okrepili na marketinškem področju, dodali pa so tudi trenerje mlajših selekcij. Močnejši pa so tudi finančno – proračun celotnega pogona bo v prihajajoči sezoni znašal približno 1,3 milijona evrov, veliko pa bo odvisno od gledalcev oziroma od tega, koliko jih bo lahko prisotnih na tribunah. Sezonske vstopnice bodo stale 150 evrov, imetniki tistih iz prejšnje sezone bodo lahko uveljavili popust, dnevne cene pa bodo stale 15 evrov pred tekmo in deset v predprodaji, s čimer želijo spodbuditi pravočasen nakup. Kupci bodo lahko za njihov nakup izkoristili tudi turistične bone. "Okrepili smo se na strokovnem področju. Kot v vsaki sezoni skušamo svojo piramido ojačati. Po lanski sezoni smo klub tudi finančno ojačali. Dobili smo nove podpornike, stari so povečali vložek. Smo na trdnih finančnih temeljih in to omogoča normalen razvoj," je o strukturi in delovanju kluba v ICEHL dejal Butara. Imeli bodo tudi mladinsko ekipo, ki bo delovala kot B-ekipa članske, nastopala pa bo tudi v mednarodni ligi IHL in mladinski ligi ICEHL, je strukturo selekcij razložil športni direktor Jože Kovač. "Vesel sem, da je pred nami velik izziv. Vsi se zavedamo, da je liga, v katero vstopamo, nedvomno velik zalogaj. Zdaj smo začeli trenirati na ledu, a temelje smo postavili že veliko prej. Odzivnost je dobra, delovne navade presenetljivo dobre. Vidi se napredek, jaz osebno ne uživam, ko jih vidim trpeti, a stvari morajo biti opravljene. V vseh mojih ekipah je pomembna mentaliteta, za nas v garderobi je to naša hokejska biblija. Nekaj vzponov in padcev bomo doživeli, ampak smo na dobri poti," je o dosedanjem delu priprav delaj glavni trener Mitja Šivic.

Mitja Šivic
Mitja Šivic FOTO: Luka Kotnik

Šivic je izpostavil tudi to, da ga je prepričal projekt slovenskih igralcev, ker bodo lahko prišli na raven, ki je še ne poznajo, a jih bo dobro delo nagradilo. Sestava ekipe je zdaj dokončna, Šivic pa meni, da so našli pravo kombinacijo večine slovenskih igralcev in nekaj tujcev. V moštvu nimajo težav s poškodbami, edini, ki bo še nekaj časa odsoten, je Anže Ropret, ki se zdravi po težji poškodbi. "S tujci je tako, da marsikdo ni zadovoljen s tistimi, ki smo jih pripeljali. A se moramo zavedati, kakšne so naše finančne možnosti. Jaz točno vem, kaj hočem videti. Ko pride fant v ekipo, približno vem, kaj pričakujem, in nihče ni presenetil. Vsi so prišli sem, da jim ponudimo možnost odskoka v boljše okolje. Dejstvo je, da od njih pričakujem veliko, res pa je, da še nihče od njih ni igral na takšni ravni," pa je trener zmajev dejal o tujcih. "Skupaj smo že od konca prejšnje sezone. Zdaj smo se zbrali vsi, prisotni so tudi tujci. V garderobi se super razumemo. Z vsemi se že poznamo, ker so bili tukaj v preteklosti ali pa smo igrali eden proti drugemu. Vsak začetek sezone je težek, je pa to samo pozitivno, saj bomo imeli zaradi garanja avgusta in septembra prednost med sezono. Veselim se začetka, vemo, v kaj se podajamo. Imamo veliko energije in talent, in če bo vsak dal od sebe tisto, kar se pričakuje, bomo imeli zelo dobro sezono," je dejal kapetan Žiga Pance.

Pance ima že veliko izkušenj na tej ravni tekmovanja, a vzporednice težko vleče: "To je velik korak naprej v primerjavi z začetki pred desetimi leti. Vsi se učimo, tako igralci kot vodstvo. Naredili smo ogromen korak naprej. Težko je reči, kje vidim klub. Na koncu se vse vrti okrog denarja. Salzburg ali Dunaj si lahko privošči veliko, a vsi verjamemo v to ekipo. Resda je mlada, a tudi mladi igralci, bodo dali vse od sebe, če želijo korak naprej. Vsak bo moral dati vse do sebe na vsaki tekmi, ne bo tako kot lani, ko smo v 90 odstotkih tekem vedeli, da bomo zmagali," o tem, kam spada ekipa, pravi Pance.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.