Zimski športi

SZS odpovedala januarski tekmi svetovnega pokala v teku na smučeh in kombinaciji v Planici

Planica, 10. 01. 2022 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Organizacijski komite Planica je v sodelovanju z vsemi partnerji prireditve sprejel odločitev, da se tekme FIS svetovnega pokala v teku na smučeh in FIS svetovnega pokala v nordijski kombinaciji, ki bi morale biti na sporedu 22. in 23. januarja 2022, odpovedo, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. FOTO: Damjan Žibert

"Kljub idiličnim zimskim razmeram in v zadnji fazi priprav športnih objektov ter spremljajoče infrastrukture v teh dneh v Planici, nam kritična epidemiološka situacija v Sloveniji in Evropi nalaga veliko dodatnega dela in odgovornosti v zagotavljanju varnega okolja za vse deležnike. Skokovit porast okužb s covidom-19 in projekcije, ki kažejo na dodatno povečanje v naslednjih dneh, pa to še otežujejo. Po ocenah strokovnjakov za tako veliko prireditev ni mogoče zagotoviti dovoljšne zaščite tekmovalcev, spremljevalnih ekip ter vseh sodelavcev, vpletenih v izvedbo dogodka. Nenazadnje je termin nordijskega vikenda v Planici tik pred začetkom zimskih olimpijskih iger v Pekingu, zato je nekaj tujih ekip že postavilo pod vprašaj svoje nastope ali pa spremenilo ekipe s člani B-ekip. Glede na epidemiološke napovedi bi bilo resno ogroženo tudi stanje v vrstah organizatorjev in podpornih služb, saj zdesetkana ekipa ne bi bila zmožna vrhunsko izpeljati dogodka, kot je to v navadi v Planici," so pri Smučarski zvezi Slovenije zapisali v sporočilu za javnost.

"V trenutni epidemiološki situaciji je tako, da stoodstotne varnosti ne moremo zagotoviti. Osebe, ki niso cepljene, se bodo zaradi velike kužnosti virusa prej ali slej okužile, kar bi zaradi tveganih stikov potegnilo za seboj v karanteno še veliko število drugih oseb, tudi tujih športnikov. Trenutno epidemiološko stanje v državi je slabo in se trudimo predvsem, da bi ohranili delovanje kritične infrastrukture, dogodke, ki predstavljajo dodatna tveganja za okužbe pa raje odsvetujemo" je stanje ocenila Irena Grmek Košnik, dr. med., NLZOH in NIJZ ter covid-19 koordinatorka v OK Planica.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

soseda
10. 01. 2022 21.59
+1
Ojoj, bolano. Včeraj Adelboden, 13000 gledalcev, pretežno brez mask, Švicarji samo 10% bolj precepljeni od Slovencev - itak cepljenje nima nobene veze in vpliva več na razvoj PREHLADA. Kdaj bo konec te svetovne norije, pehanja za zaslužkom,...? Žal bo to rešila samo 3. sv. vojna, žal, ampak res.
modelx
10. 01. 2022 18.43
+1
in potem ga nikoli več ne bomo dobili nazaj. takoj zapreti te kvazi epidemične kooridnatorje. naj mi povedo, kakšni so pogoji za 100% varnost. tega ni in nikoli ne bo.