Zimski športi

Tande in Forfang zaradi okužbe brez nastopa na posamični tekmi

Peking, 02. 02. 2022 11.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Norveška smučarska skakalca Daniel Andre Tande in Johann Andre Forfang sta zaradi okužbe z novim koronavirusom ostala brez nastopa na posamični olimpijski tekmi v Pekingu. Novico je potrdil norveški glavni trener Alexander Stöckl.

Skakalca sta bila pozitivna na testiranju januarja in ta teden še nista opravila potrebnih štirih negativnih testov PCR, s katerimi bi pravočasno lahko prispela na prizorišče iger. "Bližata se mejni vrednosti 35, ne pa dovolj hitro, da bi lahko nastopila na prvi tekmi," trenerja povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Skakalci bodo že v soboto v Džangjiakouu opravili kvalifikacije, v nedeljo ob 12. uri pa jih čaka tekma. Naslov z iger 2018 v Južni Koreji brani Nemec Andreas Wellinger, srebro je osvojil Forfang, pa tudi Tande je eden najboljših skakalcev v karavani, tudi nekdanji svetovni prvak v poletih.

Skakalci imajo na igrah priložnost za štiri odličja. Ob dveh posamičnih tekmah jih čaka tudi ekipna tekma, Norvežani so svetovni prvaki, ter tekma mešanih ekip.

Daniel Andre Tande
Daniel Andre Tande FOTO: AP

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periot22
02. 02. 2022 16.28
+1
Ne klanfajte o coroni ki je navaden prehlad!
Walter Pravicek
02. 02. 2022 14.31
+1
DRŽITE SE ORLI,SEDAJ GRE ZARES.NEKAJ OKUŽEH IZ TUJIH EKIP POMENI BOLJŠI PLASMAN ZA ORLIČE!GREMO PREVCI,TER DRUGI FANTJE.SREČNO!