Zimski športi

Težave v avstrijskem skakalnem taboru: Schlierenzauer med pozitivnimi, v Ruko B-ekipa, Slovenci brez težav

Innsbruck, 25. 11. 2020 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstrijska reprezentanca v smučarskih skokih, zmagovalka uvodne tekme sezone svetovnega pokala v Wisli, bo na naslednji postojanki v Ruki močno oslabljena. Dva skakalca, Gregor Schlierenzauer in Philipp Aschenwald, ter trener Andreas Widhölzl so bili pozitivni na novi koronavirus. Slovenski skakalci so bili po vrnitvi s Poljske vsi negativni.

Stefan Kraft
Stefan Kraft FOTO: Damjan Žibert

Za avstrijsko reprezentanco je bila novica o pozitivnih primerih znotraj prve ekipe velik šok. Rdeče-beli so namreč odlično začeli novo sezono na Poljskem, na uvodni tekmi so Michael Hayböck, Philipp Aschenwald, Daniel Huber in Stefan Kraft ekipno zmagali, na prvi posamični tekmi 42. sezone pa je bil Huber tretji. Avstrijska smučarska zveza je v izjavi za javnost zapisala, da imata rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu Gregor Schlierenzauer in Andreas Widhölzl blage simptome bolezni covid-19, ker bodo preostali člani A-ekipe morali v samoosamitev, bodo v Kuusamo, kot piše STA, poslali reprezentanco B. "Ta čas preverjamo, ali bo imel še kdo od reprezentantov simptome covida-19 oziroma ali bodo na novih testiranjih za virus negativni, da bi jih lahko poslali na tretjo postojanko v Rusijo," je dejal direktor za skoke in nordijsko kombinacijo Mario Stecher.

Gorazd Bertoncelj
Gorazd Bertoncelj FOTO: Damjan Žibert

Medtem pa slovenska reprezentanca kompletna na letališču čaka na polet proti severu, saj ima letalo nekaj zamude. Kot je za STA povedal selektor Gorazd Bertoncelj, so bili na zadnjem testiranju vsi slovenski skakalci ter spremljevalno osebje negativni.

V Kuusamu bodo tako nastopili Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Timi Zajc, Peter Prevc, Žiga Jelar, Tilen Bartol in Anže Semenič.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.