Zimski športi

Mastnak: Vožnje želim razviti do ravni, da me bodo oddaljile od konkurence

Celje, 10. 05. 2020 09.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
4

Svetovni podprvak v deskanju na snegu (paralelni veleslalom) Tim Mastnak je po sezoni, iz katere se je ogromno naučil, odločen, da se vrne tja, kjer je bil leto pred tem. Ko je med drugim okusil slast zmage na ravni svetovnega pokala, ko se je veselil malega kristalnega globusa.

Glede na trenutno situacijo, lahko rečete, da v popolnosti izpolnjujete program, ki je bil začrtan?
Za zdaj smo naredili vse. Vedno na vso moč začnem meseca maja. Virus nas ni ustavil. Na stadionu že prelivamo znoj, v popoldanskih urah pa pride na vrsto ali tenis ali gorsko kolesarjenje. Realizacija, če lahko temu tako rečem, je do tega trenutka 100-odstotna.

Tim Mastnak je minulo sezono v Carezzi dočakal odprtje gondole, ki nosi njegovo ime. Verjame, da se bo na italijansko prizorišče tekem še vrnil po kakšen vrhunski rezultat.
Tim Mastnak je minulo sezono v Carezzi dočakal odprtje gondole, ki nosi njegovo ime. Verjame, da se bo na italijansko prizorišče tekem še vrnil po kakšen vrhunski rezultat. FOTO: 24ur.com

Manjka pa verjetno tisto, kar vselej naredite takoj po koncu sezone? Letošnja sezona je bila skrajšana, ko ste ujeli želeno formo, je bilo vsega konec, posledično se od takrat niste vrnili na sneg.
Da in ne. Resetiral sem se, takoj, ko je bila sezona odpovedana, sem začel kondicijske priprave, da sem na ta, imenoval bi ga intenzivni del kondicijskih priprav, zelo dobro pripravljen. Takoj, ko bo možno grem na sneg, doma je vse pripravljeno, tako, da ko se odprejo meje, ko bo možno trenirati na ledenikih, začnem testiranje opreme. Testiranje v spomladanskih mesecih je pač ta hip vsem onemogočeno, tako, da smo vsi na istem in mislim, da nisem ničesar izgubil.

Tim Mastnak upa, da se kar najhitreje odprejo ledeniki, da lahko začne testirati opremo, s katero bo razpolagal v novem tekmovalnem letu.
Tim Mastnak upa, da se kar najhitreje odprejo ledeniki, da lahko začne testirati opremo, s katero bo razpolagal v novem tekmovalnem letu. FOTO: Matavž Miha

Kako pa je, ko se slišite z deskarskimi prijatelji? Eni verjetno že lahko gredo na sneg. Avstrijci so denimo sprostili ukrepe na tem področju, sledili jim bodo Švicarji in tako naprej.
Pri nas ledenikov pač ni, torej imamo možnost manj za tovrstne zadeve. Upam, da bo kmalu drugače, da se bo življenje vrnilo v normalne tirnice. Če bi v primerjavi s konkurenco izgubili mesec ali pa dva, bo ta zaostanek do prvih tekem meseca decembra zelo težko nadoknaditi. Ne želim si tega in sem trdno prepričan, da bomo kmalu v enakem položaju,kot tekmeci.

Dobro veste, kako je biti svetovni podprvak, kako je osvojiti mali kristalni globus za zmago v seštevku svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu. Kako pa si ta hip zastavljate cilje? Na eni strani imate za sabo tekmovalno leto polno težav, na drugi strani ne morete na sneg.
Vsako sezono želim narediti korak naprej. Z rezultati se ne obremenjujem, vožnje želim razviti do tiste ravni, da me bodo oddaljile od konkurence, da bom toliko hitrejši od njih. Moja osredotočenost je tako na mojih vožnjah, opremi in dobri kondicijski pripravljenosti.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maximus
10. 05. 2020 15.27
ki me bodo oddaljile od konkurence. Ste najbolj klikan medij, obnašajte se temu primerno. Napaka v naslovu ccc
Militos
10. 05. 2020 12.31
-2
Kdo mu je kupu tista ogromna očala?
zurbrigen
10. 05. 2020 12.22
-2
svetovni prvak z napako ali svetovni podprvak ? kaj je to odlični drugi al kako ? Velja samo in le ZMAGA, vse ostalo je samo nabijanje v prazno.
hell cat
10. 05. 2020 11.38
-1
Jutri bo clanek o Čatru???