Zimski športi

Timi Zajc: Strah je prisoten

Planica, 21. 03. 2019 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
3

239 metrov in tri dvajsetice, ki so jih dodelili sodniki - to je kvalifikacijski izplen Timija Zajca, najdaljšega Slovenca v kvalifikacijah. Najboljšega slovenskega skakalca letošnje sezone svetovnega pokala. A v Planici je šele prvič in že po kvalifikacijah zelo zadovoljen.


Prvič, odkar ste del svetovne skakalne elite, so oči javnosti uprte v vas. Koliko vam to godi oz. je čutiti zaradi tega, kaj pritiska?
"Ne bi rekel, da so čisto vse oči uprte vame, saj je bil Domen Prevc pred tednom dni zmagovalec poletov. Zaradi tega se morda kanček manj pod drobnogledom. Sicer pa res, prvo leto, prvi skok, ko odrineš, začneš jadrat, je res nekaj izjemnega. Kvalifikacijski skok je uspel, prečrtal sem številko na smučeh, zdaj sem pri 239 metrih. To je bil res poseben dan."

Skoki ali poleti?
"Vsekakor je več tekem skozi sezono na skakalnicah, tam je potrebno biti zelo močan, sicer nimaš kaj iskati. Če si že na skakalnici zelo dober, potem imaš predpogoj da letiš daleč na letalnici. Takšne naprave, kot je ta v Planici so nekaj posebnega. Ko si na vrhu je prisotnega malo strahu, hitrost ob odskoku je velika, ne veš povsem natančno kaj te čaka."

Timi Zajc je pristal pri 239 metrih.
Timi Zajc je pristal pri 239 metrih. FOTO: Damjan Žibert

Na vaših smučeh ste prečrtali vse daljave doslej in zapisali številko 239. Tako daleč ste leteli danes. Kaj bo pisalo jutri, pojutrišnjem ...
"Če prečrtam daljavo tudi jutri bi rekel, da je to čudež. Sploh, ker nisem prepričan da bodo pogoji identični današnjim. Četudi številk do nedelje ne prečrtam več, bom šel z dvignjeno glavo iz Planice."

Vemo, kje vse tekmujete, koliko navijačev vas spodbuja, kako zelo ste jih že navdušili. A toliko, kot bo vaših sokrajanov iz Hramš in še od kod, tu na domači tekmi v Planici, jih verjetno še ni bilo nikoli doslej?
"Brez dvoma gre za tisto tekmo v sezoni, ki jo vsi z nestrpnostjo pričakujemo. Tudi zaradi tega, ker bo tu največ naših navijačev, največ gledalcev. Občutek je res neverjeten in že danes je bilo ob pristanku zelo bučno. Sanje so se mi uresničile."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mallonge
21. 03. 2019 16.47
-5
Točno. V vsem nazadujemo. Še alkohola spijemo manj.
saturnsky23 saturnsky23
21. 03. 2019 16.42
-3
Slovenska zaplankanost. Srečanje (enkratletno alkoholikov). V ničemer ne gremo naprej, v vsem nazadujemo.
Drago Kugler
21. 03. 2019 16.26
+13