Zimski športi

Marguč se je po štirih sezonah spet zavihtel na zmagovalni oder

Berchtesgaden, 18. 03. 2023 14.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
4

V Berchtesgadnu v Nemčiji je bila na sporedu finalna preizkušnja v paralelnem slalomu deskarjev v posamični konkurenci. V izločilnih bojih so nastopili trije Slovenci. Najboljši v kvalifikacijah je bil Slovenec Rok Marguč, Tim Mastnak je napredoval sšgestim izhodiščem, Gloria Kotnik pa je bila v ženskih kvalifikacijah 14. Na koncu je bil najbolj vesel Marguč, ki se je po januarju 2019 s tretjim mestom spet vrnil na zmagovalni oder.

Rok Marguč
Rok Marguč FOTO: Miha Matavž

V dvoboju za tretje mesto se je Rok Marguč, sicer najhitrejši v kvalifikacijah, pomeril s Codyjem Wintersom iz ZDA. Marguč je Wintersa, drugega v kvalifikacijah, strl v drugem delu, v prvem sta bila tekmeca izenačena. Po prepričljivem vodstvu Slovenca nekaj vratc pred ciljem je Američan odstopil.

Marguč, zmagovalec kvalifikacij, se je v prvem krogu izločilnih bojev meril z Aaronom Marchem iz Italije, četrtim na olimpijskih igrah v Sočiju v Rusiji leta 2014, in ga ugnal za 24 stotink.

V četrtfinalu je bil njegov tekmec Kanadčan Arnaud Gaudet. Ta je osvojil bron na letošnjem svetovnem prvenstvu v Gruziji prav v paralelnem slalomu. Marguč je v izenačenem boju večji del tekme rahlo vodil in na koncu dobil dvoboj za šest stotink.

Avstrijec Fabian Obmann, četrti na letošnjem SP, je bil polfinalni tekmec Marguča. V prvem boju za preboj v finale je tako kot Mastnak v osmini finala Marguč napravil napako pri tretjih vratcih, a se je ujel. Pri tem pa si je nabral skoraj pol sekunde zaostanka, ki ga v nadaljevanju ni uspel nadoknaditi in je izpustil še zadnja vratca.

Tako se ni prebil v veliki finale, ki ga je v avstrijskem obračunu Obmann dobil za pet stotink proti Arvidu Aunerju, letošnjemu svetovnem podprvaku. Ta je v polfinalu premagal Wintersa.

Gloria Kotnik se je v osmini finala pomerila z Nemko Cheyenne Loch, na modi progi je zaostala za sedem stotink. Kotnik je bila v kvalifikacijah 14., najboljša je bila v tem delu zmagovalka tekme Ledecka, dvakratna olimpijska in svetovna prvakinja. Slednja je v finalu za 23 stotink prehitela Nemko Ramono Theresio Hofmeister.

V četrtfinalu je izpadla Švicarka Julie Zogg, a osvojila seštevek paralelnih disciplin in veliki globus v pokalu.

Tim Mastnak, ki je v osmino finala napredoval s šestim izhodiščem, se je za četrtfinale udaril z Bolgarom Radoslavom Jankovom, vendar nastopa ni končal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Intihar
18. 03. 2023 17.22
+1
V 4letih eno 3mesto.sramota ves denar ki si ga zasluzo v teh 4ih letih bi mogo vrnit.pajac
Betuul
18. 03. 2023 16.20
+0
Dobra novica dneva in 👏čestitke za marguča
Ljhdsvd
18. 03. 2023 19.07
periot22
18. 03. 2023 15.01
+1