Zimski športi

Tudi v Val Gardeni ne gre brez težav, se obetajo nove odpovedi?

Ljubljana, 13. 12. 2023 12.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alpskim smučarjem je odpadel uradni trening smuka v Val Gardeni, a vse kaže, da se bo v četrtek sezona zanje le začela. Martin Čater je bil najhitrejši Slovenec na edinem treningu smuka. Sledi izjemno naporen teden s tekmami v Dolomitih, saj po Gardeni sledita še dva veleslaloma v Alta Badii. Ilka Štuhec ima v Val d'Iseru priložnost za izboljšanje rezultata iz St. Moritza. Sicer pa odpovedi v tej alpski sezoni niso nič nenavadnega: sedem od devetih tekem je bilo odpovedanih zaradi vremenskih razmer.

Miha Hrobat
Miha Hrobat FOTO: AP

Alpski smučarji v hitrih disciplinah računajo, da bodo končno prišli na svoj račun, čeprav tudi v Val Gardeni za zdaj ne gre brez težav. Drugi uradni smuk je bil danes odpovedan, a za jutri naj ne bi bilo bojazni, da organizatorjem ne bi uspelo izpeljati prvega izmed predvidenih dveh smukov na progi Saslong. Drugi bo na sporedu v soboto, v petek pa bodo smučarji v hitrih disciplinah tekmovali še v superveleslalomu. Prvič v sezoni bodo tekmovali, kot poroča uradna spletna stran SZS, Miha Hrobat, Martin Čater in Nejc Naraločnik, ki si želijo, da se po dveh odpovedih sezona sedaj končno začne.

Za tekme v italijanskih dolomitih je značilno, da si sledijo ena za drugo in je spored zelo naporen, predvsem za smučarje, ki tekmujejo v vseh disciplinah. V nedeljo in v ponedeljek sta tako na sporedu še dva veleslaloma na eni najbolj atraktivnih prog na svetu. V Alta Badii se izjemno vedno znajde tudi Žan Kranjec, ki ima visoke načrte tudi tokrat. Prve točke sezone pa bo lovil Štefan Hadalin.

Ženska karavana je zbrana v Franciji, v Val d'Iseru. Spored z dvema uradnima treningoma smuka se bo tam začel jutri. Konec tedna pa nato sledi tekma v smuku in superveleslalomu. Znova bo slovensko orožje Ilka Štuhec, ki je v St. Moritzu prebila tekmovalno tremo in je sedaj pripravljena na napad na najvišja mesta. V Franciji je v zadnjih sezonah vedno tekmovala odlično.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sailer2
13. 12. 2023 15.22
najboljši mi je, Petrolov ''podpiramo atlete na njihovih poteh'' 😆 jest vem, da se raje branim njihovih tankštel, ko grem športat!! Al pa Generali, ena slabših zavarovalnic! Če bi tekmoval bi te sponzorje jaz prelepil čez! Telekom tut bolj bogo, sem njihov naročnik samo ne vem še koliko časa, ker ni F1 😆 ja no, sej tako kot Braathen, problemi s sponzorji ter drugimi, ali pa Mayer, najboljši smukač še vedno, ali pa Marcel, najboljši veleslalomist še vedno, dobr svetovn pokal mate to 😂