Zimski športi

V Cortini zaradi nevarnosti plazov prestavili pregled moške proge

Cortina d'Ampezzo, 08. 02. 2021 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tekmovalni spored svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo kroji vreme. Zaradi novozapadlega snega imajo kar tri metre debelo snežno odejo, zato so bili prisiljeni odpovedati preizkušnjo alpskih smučark v alpski kombinaciji. Zaradi nevarnosti snežnih plazov je pod vprašajem izpeljava torkovega superveleslalomskega sporeda.

Ponedeljkov pogled na progo Olympia delle Tofane.
Ponedeljkov pogled na progo Olympia delle Tofane. FOTO: AP
Moška superveleslalomska preizkušnja je iz torka prestavljena na četrtek, je Mednarodna smučarska zveza objavila v sporedu na svoji spletni strani. Organizatorji se namreč še naprej spopadajo s težavami zaradi novozapadlega snega. Moški superveleslalom bo po novem na sporedu v četrtek ob 11.30, v sredo bodo skušali izpeljati moško alpsko kombinacijo, v torek pa bo na sporedu ženski superveleslalom. S prestavitvijo moškega superveleslaloma so "žrtvovali" moški trening smuka, ki bi moral potekati takrat.

Nedavno sneženje je očitno preveč vplivalo na stabilnost pobočja. Branilka naslova Švicarka Wendy Holdener bi morala kombinirani slalom odpreti ob 11.00, nato pa bi ob 14.30 sledil še superveleslalom za kombinacijo, a se to ni zgodilo. Prvotni vrstni red obeh disciplin so v nedeljo že zamenjali. 

Edini uradni rezervni dan svetovnega prvenstva je naslednji ponedeljek, 15. februarja. Tekmovalni spored je sicer zelo zgoščen, v 13 dneh bi morali izpeljati 13 tekmovanj za kolajne. Fis je v ponedeljek nato sporočil, da bodo žensko kombinacijsko preizkušnjo nadomestili v ponedeljek, 15. februarja, uri začetka pa še nista določeni. Ponedeljek je bil sicer že vnaprej predviden kot prosti dan oziroma rezervni termin.

Kot poroča avstrijska tiskovna agencija APA, so zaradi nevarnosti snežnih plazov odpovedali popoldanski načrtovani pregled in postavitev proge za moški superveleslalom. Moške hitre discipline so na novi progi Vrtoglavica (Vertigine). Ženske preizkušnje v hitrih disciplinah potekajo na dobro znani progi Olympia delle Tofane.

Gerdol po neprespani noči 'zelo samozavesten'
Dostop do moške proge je bil blokiran za vse. Alpski smučarji bodo imeli pred startom, ki bo v torek, le en ogled.

"Nisem veliko spal, bila je dolga noč," je sporočil Peter Gerdol, direktor tekem svetovnega pokala alpskih smučark. Načrt je, da bosta oba specialna superveleslaloma v torek. "Vremenska napoved je obetavna, snežilo naj bi šele jutri popoldne ali zvečer." 

Gerdol je dodal, da je "zelo samozavesten". Od četrtka naj bi se vreme v Dolomitih izboljšalo. Na startu alpske kombinacije sta bili tudi Slovenki Maruša Ferk in Meta Hrovat.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Walter Pravicek
08. 02. 2021 17.44
DATUM NI PRAVI!ŽE DVA DNI NIČ.DOBRO,DA IMAMO ČAS!