Zimski športi

Preobrat Washingtona proti New Jerseyju

Philadelphia, 22. 02. 2021 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti iz Bostona so dosegli enajsto zmago v tej sezoni, potem ko so na domačem ledu premagali Philadelphio s 7:3. Junak večera je bil Čeh David Pastrnak, ki je dosegel tri gole. Boston ima v skupini MassMutual East še naprej tri točke prednosti pred Washingtonom, ki je ukanil New Jersey s 4:3.

Hokejisti iz Bostona so dosegli enajsto zmago v tej sezoni.
Hokejisti iz Bostona so dosegli enajsto zmago v tej sezoni. FOTO: AP

Poleg 24-letnega Čeha Davida Pastrnaka so pri kosmatincih v polno zadeli še Charlie Coyle, Nick Ritchie, Trent Frederic in Charlie McAvoy, za ekipo iz mesta bratske ljubezni pa Sean Couturier, Joel Farabee in James van Riemsdyk. Washington je šele v zadnji tretjini zlomil odpor New Jerseyja, ki je po golih Andreasa Johnssona in Jacka Hughesa vodil že z 2:0. Nato so hokejisti iz ameriške prestolnice zaigrali sijajno. T.J. Oshie je dosegel dva gola, John Carlson in Rus Aleks Ovečkin po enega za vodstvo s 4:2, v izdihljajih tekme pa je na 3:4 znižal Nikita Gusev.

V noči na ponedeljek sta bili na sporedu še dva kanadska obračuna, oba sta se končala po podaljških. Ottawa je ukanila Montreal s 3:2, odločilni gol pa je dosegel Brady Tkachuk, medtem ko je Winnipeg na kolena položil Vancouver. Zmagoviti zadetek je prispeval Pierre-Luc Dubois, ki je na tekmi dvakrat ukanil vratarja Bradena Holtbyja in prispeval še eno podajo.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo v noči na torek gostovali v St. Louisu. Kalifornijska zasedba je trenutno s 17 točkami na četrtem mestu v skupini Honda West, pet točk več ima njena jutrišnja tekmica.

Izidi:
Washington Capitals - New Jersey Devils  4:3

Ottawa Senators - Montreal Canadiens     3:2 (podaljšek)

Boston Bruins - Philadelphia Flyers      7:3

Vancouver Canucks - Winnipeg Jets        3:4 (podaljšek

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtleticoSLO
22. 02. 2021 08.36
+1
Napaka....Washington ni slavil v New Jersey-u..temveč doma