Zimski športi

V Vancouvru na seznamu odsotnih že 17 hokejistov

, 06. 04. 2021 12.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

Hokejisti moštva Vancouver Canucks v ligi NHL imajo velike težave s porastom okužb v ekipi. Po zadnjih podatkih je glede na protokol lige na seznamu zaradi morebitne okužbe z novim koronavirusom že 17 članov ekipe, vodstvo tekmovanja je prestavilo šest tekem tega kluba. Vodstvo lige NHL je zaskrbljeno.

Vancouver v ligi NHL v tej sezoni nastopa v t.i. kanadski skupini oziroma Severni diviziji (North Division), v kateri je vodstvo lige združilo vsa kanadska moštva, ki se v rednem delu merijo med seboj. "To je nekaj, o čemer govorimo že vso sezono kako obdržati virus zunaj. To je na žalost velik del sezone. Kar se dogaja v Vancouvru, je več kot le hokej. Upamo, da so vsi igralci in njihove družine dobro in da se čim hitreje pozdravijo, " je dejal kapetan Edmontona in eden najboljših hokejistov lige Connor McDavid

Kot zadnjega so na seznam okuženih pri Vancouvru, kot predvideva pravilnik v NHL, uvrstili še napadalca Nilsa Hoglanderja, so sporočili iz lige NHL. Pred tem so imeli v kanadski ekipi dva nova primera v nedeljo, sedem v soboto, pet pa že v petek. Na seznamu je tudi eden od trenerjev. Tako je na seznamu odsotnih trenutno kar 17 od 22 igralcev ekipe, kar je vznemirilo tudi vodstvo lige. Težave so imeli pred tem tudi v drugih moštvih NHL, a v nobenem niso bile okužbe tako množične. 

Namestnik komisarja lige NHL Bill Daly je dejal, da je "situacija zaskrbljujoča z zdravstvenega in varnostnega vidika, ne pa zaradi razporeda tekem". Prepričan je, da bo moštvo odigralo vse tekme do konca rednega dela sezone, saj je letošnja sezona skrajšana, pred končnico je na sporedu le 56 tekem za vsako ekipo.

V vodstvu lige so za zdaj prestavili šest tekem Vancouvra, ki naj bi naslednjič igral 12. aprila, niso pa še določili nadomestnih terminov za prestavljene dvoboje. Obenem pa so v vodstvu lige zanikali možnost, da bi ekipi zaradi velikega števila okužb spremenili urnik oziroma skrajšali redni del sezone.

Zaradi številnih okužb ima moštvo Vancouver Canucks  težave.
Zaradi številnih okužb ima moštvo Vancouver Canucks težave. FOTO: AP
Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.