14°C

Velikodušna Lindsey Vonn želi z dražbo zbrati okoli 170 tisočakov

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
J.K. /
KOMENTARJI
23
Nekdanja ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn se je odločila na dražbi ponuditi nekaj predmetov iz svoje trofejne kariere. Po besedah kmalu 36-letne legende bele karavane gre za smučarske kombinezone, ki veljajo za njene "najbolj cenjene" spominke.

Lindsey Vonn (na fotografiji) je leta 2019 potegnila črto pod izjemno športno pot.
Lindsey Vonn (na fotografiji) je leta 2019 potegnila črto pod izjemno športno pot.FOTO: Profimedia

Čeprav gre za nekatere spominke, ki jih je želela Lindsey Vonnv domačih vitrinah hraniti vse do pozne starosti, je Američanka navdušeno spregovorila o začetku dražbe, od katere si obeta kar 200.000 dolarjev (nekaj manj kot 170.000 evrov) zaslužka. Vse skupaj se je začelo z odpovedjo njene vsakoletne dobrodelne akcije, a bo njena fundacija Lindsey Vonn Foundation denar zdaj zbirala na drugačen način.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"Moje bunde, čelade in ZMAGOVALNI KOMBINEZONI, od katerih se nikoli nisem želela ločiti, bodo pomagali podpirati mlada dekleta in ženske skozi naš program šolnin za izobraževalne programe," je po poročanju portala TMZ dejala Vonnova, ki je v zadnjem času zelo aktivna na področju pomoči otrokom, kjer pravi, da je našla svoj novi smisel življenja.

Med predmeti, za katere se lahko še vedno potegujete, je tudi njen sloviti kombinezon z motivom Stotnika Amerike (Captain America), ki so ga za ameriško olimpijsko reprezentanco izdelali leta 2017. Iz omare je potegnila tudi belo-mavrični kombinezon, ki ga je leta 2012 nosila ob 54. zmagi v svetovnem pokalu v Lake Louisu, na novega lastnika pa med drugim čaka tudi bunda ameriške reprezentance iz sezone 2016/17 ...