Zimski športi

Verdnik: Poškodbe niso posledica slabe kondicije

Ljubljana, 18. 10. 2022 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
1

Slovenska reprezentanca na uvodnem tekmovanju nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju ne bo nastopila v polni sestavi. Zaradi poškodb bosta na ženskem veleslalomu od načrtovanih petih tekmovalk nastopili le dve. Vodja panoge za alpsko smučanje Miha Verdnik poškodbe pripisuje nesrečam in ne slabi formi tekmovalk.

Več videovsebin
 • Iz 24UR: Zaradi poškodb v Sölden le četverica slovenskih smučarjev
  02:10
  Iz 24UR: Zaradi poškodb v Sölden le četverica slovenskih smučarjev
 • Ana Bucik pred novo sezono
  02:44
  Ana Bucik pred novo sezono
 • Pogovor z Žanom Kranjcem pred začetkom sezone
  02:06
  Pogovor z Žanom Kranjcem pred začetkom sezone
Miha Verdnik
Miha Verdnik FOTO: Damjan Žibert

Veleslalomsko uverturo v sezono na ledeniku Rettenbach nad Söldnom bo zaradi bolečin izpustila v minuli sezoni najboljša slovenska veleslalomistka Meta Hrovat. Razlog za bolečine so posledice vnetja v kolenu, ki si ga je poškodovala marca v Lenzerheideju. Uvodno tekmo sezone bosta izpustili tudi Tina Robnik in Andreja Slokar, ki sta se poškodovali na treningih v Švici oziroma Italiji. Slokarjeva, ki je v nedeljo v Innsbrucku uspešno prestala operacijo pretrgane križne vezi v levem kolenu, je že končala sezono. Ajdovko čaka najmanj šestmesečno okrevanje. "Zgodila se nam je smola, smo v takem športu, v katerem so prisotne tudi poškodbe. Kar tri so se nam zgodile v zadnjem času. Za Andrejo Slokar je že konec letošnje sezone, kar se tiče Mete Hrovat, se bo vrnila v roku enega meseca. Sicer je spet težko povedati natančno, ker gre za vnetje in je odvisno, kako se bo koleno odzivalo. Pri Tini Robnik pa za zdaj rehabilitacija poteka v pravi smeri, tako da upamo, da bo lahko januarja stopila na sneg," je povedal Miha Verdnik.

Prepričan je, da so poškodbe posledica nesrečnega slučaja. "Vsekakor gre bolj za smolo kot kar koli drugega. V fazi priprav, ko sta se poškodovali Robnikova in Slokarjeva, so treningi zelo težki. Vendar pa gre v prvi vrsti za smolo in ne bi vzrokov iskal drugje, v domnevni slabši fizični pripravljenosti ali slabšem ogrevanju. V določenem trenutku pride tudi do takšnih nesreč," je prepričan Verdnik.

Na nedeljskem moškem veleslalomu bosta nastopila oba najboljša Slovenca, olimpijski podprvak in dvakrat tretji v Söldnu Žan Kranjec in Štefan Hadalin, dan prej pri ženskah pa bosta na startu Ana Bucik in Neja Dvornik.

 • image 4
 • image 5
 • image 6
 • image 1
 • image 2
 • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

StAnalitik
18. 10. 2022 12.33
Verdnik,točno zato so poškodbe.Zaradi pomanjkanja kondicije,moči in pravilnega treninga.Čez noč se ne dela čudežev.Vprašaj Massija,saj je nekaj podobnega napovedal Štuhčevi v lanski sezoni.Ampak tebi je važbo,da imaš plačo.Zakaj so VSI najboljši trenerji "zapustili" SZS in ali so v tujini ali v privat ekipah? Pod vašim okriljem,se oravi pod SZS še plevel ne zraste