Zimski športi

VIDEO: Lovše: Alpinci so najbolj 'podhranjeni'

Ljubljana, 21. 03. 2011 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše pričakuje, da se bo finančna situacija na Smučarski zvezi Slovenije hitro uredila, nedvomno pa vodilni na zvezi že bijejo bitko za okrepitev strokovnega štaba alpskih disciplin.

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše pričakuje, da se bo finančna situacija na Smučarski zvezi Slovenije hitro uredila, nedvomno pa vodilni na zvezi že bijejo bitko za okrepitev strokovnega štaba alpskih disciplin.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

surfordie
24. 03. 2011 11.59
bodoci_revez "Zakaj je na smučarski zvezi več funkcionarjev kot športnikov?" Vprašanje-ogovor: Daleč od tega, da bi jih bilo več, vzamejo pa veliko več... :-)
surfordie
24. 03. 2011 11.57
maximini še tole... "ker direktorji delajo za alpince za ostale pa jim d ol visi" Na podlagi česa tole sklepaš? Katera dejanja kažejo na to?
surfordie
24. 03. 2011 11.55
maximini kako lahko rečeš, da je na SZS "veliki aparat zaposlenih"? Pa mi povej, če veš koliko ljudi natančno dela po disciplinah! In kaj delajo...
Andreja Markun
23. 03. 2011 21.22
Gospod, ki nima pojma kaj govori. če je on lahko predsednik je to dokaz tega, da se v Sloveniji vsak, ki hoče nakazati denar na svoj račun lahko gre nekega direktorja. nima pa pojma o vodenju SZS. Pravi, da alpinci nimajo denarja, vendar vse vlagajo v njih, ostalo pa dajo sebi, le majhen delček dajo drugim. Naprimer skakalci dobijo skoraj nič, nimajo plač, nimajo serviserjev, pogojev za skakanje.....on pa govori da smučarji nič ne dobijo. Malo naj se zamislijo, koga dajo na vodstvo. Človek, ki nima pojma o športu je direktor SZS, res pohvalno...
panucci
22. 03. 2011 22.43
Skakalci nimajo niti približno ne takih pogojev,da bi lahko bili konkurenčni ostalim skakalnim velesilam.Ti bi pa denar raje dajal smučarjem k razen tine ne naredijo popolnoma nič...No da sem pravičen,dvakrat na sezono imajo kak priblisk v smuku al pa slalomu to je pa vse...Odstopi in daj priložnost takim ki imajo kaj pojma o smučariji in si ne bodo samo polnili denarnice in gledali za svojo korist...
Franci Bajde 1
22. 03. 2011 09.16
G. Lovše. Če do danes nisi skup spravil nič potem tudi naprej ne boš. Odstopi če nisi sposoben. Sponzorski denar je za športnike in njihove potrebe kakor se jaz spoznam. Pa še nekaj. Zakaj je na smučarski zvezi več funkcionarjev kot športnikov. Mogoče je pa tudi v podjetjih več direktorjev kot delavcev. V državnih že.
Tonček Balonček
22. 03. 2011 09.06
Še sreča da nimamo ekipe v F1 ali na America Cupu, potem bi bila pa vsa Slovenija podhranjena!
Mance51
22. 03. 2011 00.01
alpinci so najbolj podhranjeni?! jah, če gledamo na dolg resno, ampak kaj bo denar če ni rezultatov (pa ne govort da jih ni zaradi dnarja), poglejte samo kaj so deskarji osvojili z 200k€ skakalci nimajo niti dresov, s katerimi bi se lahko kosali z najbolšimi, medtem ko pa imajo smučarji opreme vrh gleve. Dejstvo je, da SZS vodi kader, ki ni izobražen na področju športnega vodenja (predvsem g.Lovše). Sam sem mnenja, da bi moral SZS voditi sposobni, mladi športni manager iz smučarskih vod, mogoče bi to vlogo lahko prevzel celo Jure Košir, Bojan Križaj.... Vendar vsi vemo, da se v SLO športu dogaja samo nekaj, kar pa še zdaleč ni dobro za šport. In to je deljenje denarja v "prave roke", kar bi pa lahko pregledal kak državni organ. Če pogledamo še iz druge strani, koliko denarja dobi SZS, ja potem mi pa povejte kam gre, pa kako nastanejo taki dolgovi?? Ker jaz videim le en razlog... Ostale zveze delajo z mnogomanjšimi sredstvi, saqj od države ne dobijo ni cenka, pa imajo športnike v samem vrhu, te asi iz SZS pa bi radi dobili dnar iz neba na podlagi "lepih oči". A prijatelji moji tako pač ne gre.
major1
21. 03. 2011 22.45
Pričakuje denar iz nebes - strokovnjak.
unja1.m
21. 03. 2011 20.55
tomaž pa niti slučajno ni podhranjen
maximini
21. 03. 2011 18.59
Geny42 - to je edina rešitev slovenskih zimskih športov, takoimenovanih malih. Med male ne štejem nordice ampak vse ostale, ki jih že leta in leta vozijo žejne čez vode. Te discipline po vsej verjetnosti ne potrebujejo takšno število zaposlenih v "skupnih službah". Od njih po mojem nimajo ravno veliko, ker direktorji delajo za alpince za ostale pa jim d ol visi. Je pa nekaj res kolikor se sliši pa male discipline uporabljajo, da njihove € porabljajo za pokrivanje stroškov alpincev in potem na njih čakajo mesece in mesece - plača za skakalce v mesecu novembru zadnja.....to je to zato predlagam da se discipline osamosvojijo in tako rešijo vse na enostaven način
Fanaticos89
21. 03. 2011 18.49
hja živeti na stari slavi še naslednih 20 let al kaj, ko se že 10 let ni premaknil nikamor.
geny42
21. 03. 2011 18.13
Bonjanez - moji starši to prekleto dobro vedo, bolj kot boš ti lahko kdajkoli sanjal, koliko € je šlo iz njunih žepov!
geny42
21. 03. 2011 17.58
Nordijske reprezentance so se že hotele takoimenovano odcepiti, vendar jim to zaradi številčno premočnih delegatov iz alpskih disciplin ni uspelo, ker potem bi alpinci pocrkali v roku enega do dveh mesecev, tako pa še naprej lahko kradejo drugim in pridno delajo minuse.
geny42
21. 03. 2011 17.55
Gospod Lovše! Smučarska zveza niso samo alpinci in nelažite javnosti, da so daleč najbolj podhranjeni. No ja, nordijci so glede na uspehe dobili bistveno več sponzorskih sredstev kot alpinci - roko na srce so si jih tudi zaslužili, bi bil pa tudi že čas da priznate da s svojimi sodelovci pokradete denar od vseh drugih disciplin in jih porabljate za alpince, ki pa razen Tine ne naredijo nič, razen dveh svetlih pribliskov na sezono. Če niste sposobni voditi organizacije kot je SZS, ter finance porazdeliti pravično, kot je potrebno glede na sponzorske prilive, potem skupaj z Koširjem pospraviza kovčke in MARŠ. Zaradi vaše nesposobnosti, bodo samo tekačice in tekači v bodoče zelo podhranjeni, ker servisna ekipa zaradi vašega neplačevanja odhaja! Kaj pa bi porekli na to? Bi - sem napisal namenoma, ker tega nočete niti komentirati - za nekatere zadeve je potrebno imeti kohones!!! Razkazovanje na sprejemih z ortopedskimi pripomočki vam je lahko samo še v večjo škodo - kdo od prizadetih tekmovalcev vas z berglo lahko še našeška, kar bi bilo upravičeno!
bondjanez
21. 03. 2011 17.52
Svaka čast. Ko bi še drugi z liste TOP 100 dali vsak malo nazaj v šport pa smo zmagali. (Lah,Tuš, itd) Kritikom pa sam tole. Ko boste dali en EUR iz žepa pol se pa zgražajte.
viking76
21. 03. 2011 17.16
moško smučanje ukiniti in vse dati puncam. Moško smučanje ukiniti in dati bordarjem. Zakaj imajo največ denarja tisti ki nič ne naredijo? Punce imajo rezultate, bordarji tudi in na lopovskem SZS-ju se obnašajo tako, kot da bi moški imeli vrhunske rezultate.
john gotti
21. 03. 2011 16.19
...tomzl pjt raj mal na vitranc laufat,da se ti vratnik sprosti
maximini
21. 03. 2011 15.59
Pa kako ni nekoga sram rečti da so alpski smučarji najbolj podhranjeni del na SZS. Pa ljudje moji že leta in leta delajo minus in nič ne nardijo, razen redkih izjem. SZS bi morala razpasti na posamezne discipline, ki bi vsaka skrbela za svoj proračun. Dvomim, da "male" discipline potrebujejo tako veliki aparat zaposlenih, kakor je na SZS, ker jim ne nudijo ničesar razen.
jurrk1
21. 03. 2011 15.38
mal dnara mal muzike