Zimski športi

Na zadnjem slalomu pred OI je zmagala Shiffrinova, Ana Bucik je bila 12.

Schladming, 11. 01. 2022 21.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Američanka Mikeala Shiffrin je zmagovalka slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Schladmingu. Vodilna po prvi vožnji Slovakinja Petra Vlhova, ki je zaostala 15 stotink sekunde, je z drugim mestom predčasno še drugič v karieri po letu 2020 osvojila slalomski seštevek zime. Edina slovenska finalistka Ana Bucik je bila 12.

Zaradi prevelikega števila okužb s covidom-19 v Flachauu na Solnograškem niso mogli izpeljati tekmovanja. Alpske smučarke so se tako komaj drugič na slalomski tekmi pomerile v Schladmingu, prvič marca 2012, sicer prizorišču tradicionalnega moškega slalomskega spektakla pod žarometi.

Shiffrinova, ki je v tej sezoni presenetljivo v podrejenem položaju na slalomih, je po odstopu na slalomu v Kranjski Gori znova našla zmagovite občutke. Na vrh se je izstrelila kot peta po prvi vožnji. Po Killingtonu je v tej zimi zmagala še na drugem slalomu. Skupno je to 73. zmaga v svetovnem pokalu za Američanko, 47. slalomska.

Vlhova je s petimi zmagami in dvema drugima mestoma predčasno osvojila slalomski mali kristalni globus. Na sporedu svetovnega pokala sta le še dva ženska slaloma, Vlhova (660 točk) pa ima v slalomskem seštevku pred Shiffrinovo (440 točk) nedosegljivo prednost 220 točk.

Na startu prve vožnje so bile štiri Slovenke, od katerih si je zgolj Bucikova zagotovila še en nastop. Z 12. mestom v Schladmingu je po novem šesta najboljša slalomistka sezone ter osma slalomistka na svetovni startni listi.

Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NejkoSLO
11. 01. 2022 21.54
+0
Kdaj bo, če sploh bo Mikaela dosegla in presegla rekord po številu točk v sezoni. Sam sem mnenja, da bo Tinin rekord ostal nedotakljiv.😉
Goveja župa
12. 01. 2022 08.51
+2
glede na to da trenutno nobena smucarka ne smuca vseh disiplin se nekaj časa nobena