Zimski športi

Komisar lige NHL Bettman verjame, da bodo 'okronali' prvaka za to sezono

New York, 14. 03. 2020 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Gary Bettman, komisar hokejske lige NHL je dejal, da po njegovih podatkih sicer nihče v ligi ni bil pozitiven na testu novega koronavirusa, vendar je kljub temu vsem članom ekip v pogovoru za spletno stran lige predlagal, da ostanejo v samoizolaciji doma. Ob tem je dejal, da je cilj, da se sezona, ko bo to mogoče, normalno zaključi z boji za naslov prvaka.

Gary Bettman
Gary Bettman FOTO: AP

Prvi mož najmočnejše hokejske lige na svetu Gary Bettman je dodal, da bodo skušali z zdravstvenimi strokovnjaki določiti obdobje, za katero bi bila izolacija potrebna. "Zavedamo se, da bomo s prekinitvijo dejavnosti v NHL veliko izgubili, toda zdravje in splošno dobro je sedaj daleč na prvem mestu," je zatrdil in dodal, da je sicer optimističen, da se bodo razmere kmalu uredile in da bo nato liga začela z igranjem.

Pojasnil je, da še ne razmišljajo o dokončni odpovedi prvenstva, a je dejal: "Vendar pa tega, kdaj in na kakšen način se bo začela in nato končala ta sezona NHL ne morem povedati. Nihče tega ne more." Ob tem je dodal: "Naš cilj je, da nadaljujemo z igranjem čim bo to primerno, da bomo lahko zaključili sezono in podelili Stanleyjev pokal."

Sprva so želeli v najmočnejšem klubskem hokejskem tekmovanju obračune odigrati pred praznimi tribunami, a so se odločili za drugačen korak v omejevanju širjenja virusa. Tako so 12. marca za nedoločen prekinili nadaljevanje letošnje sezone. Redni del lige bi se moral končati 4. aprila, nato bi se nadaljevala končnica z izločilnimi boji. Kralji na čelu s kapetanom Anžetom Kopitarjem so že nekaj časa brez možnosti za uvrstitev v končnico, so pa v zadnjem obdobju bili v dobri formi, nanizali so sedem zaporednih zmag.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rožice cvetijo
14. 03. 2020 11.54
+3
Sigurno ga bodo okronali,tja do Decembra že.