Zimski športi

Za slovo od iger trojna ruska zmaga v smučarskem teku

Soči, 23. 02. 2014 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ruski smučarski tekač Aleksander Legkov je zmagovalec najtežje preizkušnje na 50 kilomterov v prosti tehniki. Slovenskih predstavnikov ni bilo na startu.

Aleksander Legkov
Aleksander Legkov FOTO: Reuters

Sklepni dan zimskih olimpijskih iger v Sočiju so smučarji tekači opravili še z najtežjo preizkušnjo na 50 kilometrov v prosti tehniki. Za slovo od iger so ruski tekmovalci osvojili trojno zmagoslavje v najprestižnejši disciplini smučarskega teka. Aleksander Legkov je pobral zlato kolajno, srebro je pripadlo Maksimu Vilegžaninu, bron pa je osvojil Ilja Černousov.

Avstrijski grešnik
Zadnji dan zimskih olimpijskih iger so v Sočiju ujeli še petega kršitelja protidopinških pravil. Brez nastopa na tekmovanju, preizkušnji smučarjev tekačev na 50 kilometrov v prosti tehniki, je ostal avstrijski tekmovalec v smučarskem teku Johannes Dürr. Avstrijec, ki je bil v olimpijskem dvojnem zasledovanju (skiatlonu) osmi, je oddal pozitiven vzorec na prepovedano snov eritropoietin (EPO), testirali so ga 16. februarja v Avstriji. V avstrijskem taboru so z velikim presenečenjem sprejeli sporočila o pozitivnem testu avstrijskega tekača. "Smo zgroženi in smo nemudoma sprejeli ustrezne ukrepe," je sporočil predsednik avstrijskega olimpijskega komiteja Karl Stoss.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.