Zimski športi

Začenja se prvi vrhunec skakalne sezone

Oberstdorf, 28. 12. 2023 06.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S kvalifikacijami se bo v nemškem Oberstdorfu začela 72. turneja štirih skakalnic v svetovnem pokalu smučarskih skokov. Na prestižnem novoletnem tekmovanju za zlatega orla bo nastopilo tudi pet Slovencev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glavni trener Robert Hrgota je na nemški del turneje odpeljal peterico, ki je skakala že na zadnji postaji v švicarskem Engelbergu, in sicer Anžeta Laniška, Lovra Kosa, Timija Zajca ter Petra in Domna Prevca. Kvalifikacije so na turneji štirih skakalnic še toliko bolj pomembne, saj določajo pare za posamično tekmo. Vseh 25 zmagovalcev parov se bo namreč uvrstilo v finale, ob njih pa ostaja še pet mest za srečne poražence.

Stefan Kraft
Stefan Kraft FOTO: AP

Zmago brani Norvežan Halvor Egner Granerud, ki pa, kot poroča STA, letos ni v takšni formi in v skupnem seštevku zaseda 13. mesto. Tretje mesto iz prejšnje sezone pa bo skušal ubraniti ali nadgraditi Lanišek. Pred njim je pred 12 meseci končal le še Dawid Kubacki, ki pa prav tako kot vsi Poljaki letos ne blesti. Prvi favorit za zlatega orla je Avstrijec Stefan Kraft, ki je turnejo dobil dvakrat (2014/15, 2016/17). Izjemnemu Avstrijcu sledijo predvsem močni Nemci na čelu z Andreasom Wellingerjem, Piusom Paschkejem in Karlom Geigerjem, ki zasedajo drugo, tretje in četrto mesto v seštevku.

Nemci bodo na domačem delu turneje zavoljo odličnih izidov v prvem delu sezone dodatno motivirani. Tudi navijači bodo prišli na svoj račun, obe preizkušnji, tako petkova pod Senčno goro kot ponedeljkova v Garmisch-Partenkirchnu, sta, kot piše STA, namreč razprodani.

Po nemškem delu tekmovanja sledita še preizkušnji v Avstriji, 3. januarja bo tekma v Innsbrucku, 6. pa še zaključek v Bischofshofnu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hanna74
28. 12. 2023 15.58
+1
gremo ni predaje..SLOVENIJA!!!
Delavec_Slo
28. 12. 2023 09.00
+8
Dajmo naši orli!