Zimski športi

Začetek sezone brez Prevca? V Wisli ne želimo tvegati. Lani je bila skakalnica slabo pripravljena

Ljubljana, 08. 11. 2018 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske reprezentance v smučarskih skokih Gorazd Bertoncelj je že izbral šest reprezentantov za uvodno postojanko nove sezone svetovnega pokala prihodnji teden v Wisli. Eno mesto - Sloveniji je polno kvoto sedmih skakalcev preko celinskega pokala priskakal Žak Mogel - pa je še na voljo.

Gorazd Bertoncelj
Gorazd Bertoncelj FOTO: Damjan Žibert

Gorazd Bertoncelj bo skupaj s sodelavci po treningih na ledeni smučini v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu – skakalci so ta teden načrtovali priprave še na Bergislu v Innsbrucku, a so se včeraj brez treninga odpravili domov, saj razmere niso dovoljevale skokov –, zadnjega skakalca izbral prihodnji teden tik pred potjo na Poljsko. V Wisli bodo tako nastopili Jernej Damjan, Anže Semenič, Timi Zajc, Anže Lanišek, Žak Mogel in Bor Pavlovčič. Za zadnje mesto pa se borijo trije skakalci, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije. "V Nemčiji smo na ledeni smučini v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu skupaj opravili osem zelo kakovostnih enot treninga na skakalnici. Pred tem smo trenirali še na keramični smučini v Innsbrucku, kjer smo želeli skakati tudi te dni, a nam žal vremenske razmere tega niso dopuščale in smo se predčasno vrnili domov. Skupaj imajo fantje nekaj manj kot 50 skokov na ledeni smučini, v kolikor bo vreme to dopuščalo, pa bomo pred odhodom na prve tekme opravili še kakšen trening, morda tudi v Planici," je ob imenovanju šesterice za Wislo povedal Bertoncelj, ki je potrdil, da bo Peter Prevc na prvi letošnji nastop še malce počakal.

Peter Prevc in Gorazd Bertoncelj
Peter Prevc in Gorazd Bertoncelj FOTO: Damjan Žibert

"V Wisli ne želimo tvegati. Skakalnica je bila lani tam slabo pripravljena, tekmovalci so imeli težave pri doskoku, poleg tega je tam tudi precej vetra. Zadnje tri tedne tudi Poljaki ne morejo trenirati doma, saj vseskozi premočno piha," je še dodal Bertoncelj, ki ga ognjeni krst na tekmah svetovnega pokala v vlogi glavnega trenerja čaka naslednji petek s kvalifikacijami za nedeljsko posamično preizkušnjo. V soboto se bo jubileja 40. sezona uradno začela z ekipno tekmo pod žarometi.

Po uvodnih tekmah v Wisli se bo karavana svetovnega pokala preselila v Kuusamo, kjer se je običajno začela skakalna sezona, tekmi v Ruki bosta 25. in 25. novembra, nato pa sledi še Nižnij Tagil (1. in 2. decembra).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poserjemsenavas
08. 11. 2018 20.15
+3
najprej kupite trenerju kapo ki mu bo prav, še atasmrk ima boljšo. Prevc pa naj trenira in ko bo 100% pripravljen pa naj pride.