Zimski športi

Zajc si je privoščil burger, Hrgota obležal v postelji, torta pa ostala nedotaknjena

Ljubljana, 29. 01. 2024 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih, ki je na svetovnem prvenstvu v poletih ubranila zlato kolajno, se je dobro razpoložena vrnila v domovino in že dan po uspehu stopila pred novinarje. V popolni zasedbi, a brez glavnega trenerja Roberta Hrgote. Slovenski strokovnjak že na prvenstvu ni bil povsem zdrav, po vrnitvi pa je obležal v postelji.

Več videovsebin
 • Iz 24UR: Prvaki spet doma
  02:54
  Iz 24UR: Prvaki spet doma
 • Peter Prevc po "zlatem" povratku v domovino
  05:49
  Peter Prevc po "zlatem" povratku v domovino
 • Lovro Kos o ekipni zlati medalji
  02:28
  Lovro Kos o ekipni zlati medalji
 • Domen Prevc po zlati medalji na ekipni tekmi svetovnega prvenstva
  04:34
  Domen Prevc po zlati medalji na ekipni tekmi svetovnega prvenstva
 • Bronasti in zlati Timi Zajc po povratku v domovino
  03:54
  Bronasti in zlati Timi Zajc po povratku v domovino

 

Skakalce je na novinarski konferenci dočakala torta, a je ta bolj ali manj ostala nedotaknjena. "Nisem ljubitelj tort. Res je, da sem na Kulmu zaradi stresa izgubil dva kilograma, a sem si že včeraj zvečer privoščil slasten burger in si povrnil izgubljene kalorije," je dejal Timi Zajc, tudi junak posamične tekme, na kateri je po dveh serijah vodil, nato pa predvsem zaradi slabih razmer prednost izgubil in se moral zadovoljiti z bronasto kolajno.

"Dolgo časa nisem prišel k sebi. V izteku sploh nisem pomislil, da sem osvojil bronasto kolajno. Mislil sem, da sem vse zapravil, dobro je, da je bil ob meni Peter Prevc, ki me je tolažil. On je bil najbolj primeren za to, saj je edini, ki se mu je nekaj takega že zgodilo. Zdaj pa sem se že pomiril, vem, da ne morem ničesar več storiti, tako da se nima smisla obremenjevati s tem. Na srečo sem tudi hitro pozabil na vse, se zbral za ekipno tekmo in bil spet pravi," je dejal Zajc, ki je zatrdil, da pred zadnjim, odločilnim skokom ekipne tekme, ni čutil nobenega dodatnega bremena.

Trener naših smučarskih skakalcev Robert Hrgota je po svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu ob vrnitvi v domovino zaradi bolezni obležal v postelji.
Trener naših smučarskih skakalcev Robert Hrgota je po svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu ob vrnitvi v domovino zaradi bolezni obležal v postelji. FOTO: Luka Kotnik

"Vedel sem, da skačem dobro, zato nisem bil živčen tako kot po čakanju na posamični tekmi. V zadnjem skoku nisem hotel tvegati, želel sem opraviti en povprečen skok, da bi nam ohranil vodstvo. Nekako sem skočil, kot smo potrebovali, zagotovo pa bi lahko bil še najmanj deset metrov daljši," je svoje občutke pred in po odločilnem skoku na ekipni tekmi opisal svetovni prvak iz Planice, ki je še enkrat več dokazal, da je specialist za velike tekme.

"Ne vem, zakaj je tako. Sem pa na velikih tekmah očitno bolj zbran, saj vem, da ne bom imel nove priložnosti priložnosti že naslednji vikend," meni Zajc, ki se zdaj želi nekoliko spočiti.

Timi Zajc je posamični bronasti medalji na nedavnem svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu dodal še ekipno zlato.
Timi Zajc je posamični bronasti medalji na nedavnem svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu dodal še ekipno zlato. FOTO: AP

Tako kot preostali trije "zlati" fantje , ki jih naslednje dni čakajo kondicijski treningi, nato pa pot v Willingen, kjer bo konec tedna naslednja tekma svetovnega pokala. "Časa za analize in razmišljanje o tem, kaj smo dosegli, ni. Sam sem si ogledal posnetke svojih skokov, šel sem do trenerja Roberta Hrgote, a mi je ta rekel, da naj bom tiho in da naj uživam. Poslušal sem ga. Tudi za vnaprej si nekih ciljev ne postavljam, želim si le uživati v skokih, potem pa bomo videli, kaj bo," posebne analize skokov iz Kulma ne bo delal petouvrščeni s posamične tekme Lovro Kos.

Zagotovo pa motivacije fantom, potem ko jim je eno breme padlo s hrbta, v nadaljevanju sezone ne bo zmanjkalo. "Ja, smo utrujeni. Vikend je bil dolg, poln čakanja, da se kaj zgodi. Dodatno energijo mi je jemalo tudi dejstvo, da sem moral dobro skočiti in upravičiti mesto v ekipi. Definitivno je prvenstvo na nas pustilo posledice, toda skakalci moramo vedno premagati oziroma ukrotiti samega sebe, da vsak naredi, kar zna. In to je motivacija tako na treningu kot na tekmi, nikoli nam je ne zmanjka," trdi najizkušenejši Peter Prevc.

 • Prenosnik Lenovo
 • Garmin ura
 • Wasup sup deska
 • Mitsubishi klima
 • Hisense TV
 • Krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kala 09
29. 01. 2024 20.48
+1
Vsak si je nekaj privoščil, ANDREJ je pa eno piksno odpru
john gotti
29. 01. 2024 20.20
-1
Mekenzi
29. 01. 2024 18.29
+7
Šport je edini, ki je dober v Sloveniji drugo je pa za pogreb, Hvala Športniki za vse uspehe in, edine pozitivne novice, v tej gnili državi. 👍
spoštovanje
29. 01. 2024 18.15
+5
človek vsaj to z veseljem pogleda
Viejo cabron
29. 01. 2024 17.15
+10
Odlično pubeci!
Zrcalo
29. 01. 2024 15.55
+15
Bravo pobi! 🥇🥇🥇🥇🥇🥇
assassin911
29. 01. 2024 15.00
-12
Torta pa ostala nedotaknjena za Stareta.
drimtim
29. 01. 2024 17.51
+4
slovenc59
29. 01. 2024 14.00
+20
Bravo in čestitke vsem !!
jutri bolje bo
29. 01. 2024 13.25
+22
Domen in vsem čestitke.
Volja
29. 01. 2024 13.17
+2
Itak, torta za prisotno občinstvo...
Pojma_Nimaste
29. 01. 2024 15.20
-1