Zimski športi

Žan Košir 10. na paralelnem slalomu v Rusiji

Moskva, 07. 02. 2021 12.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Žan Košir je bil 10. na paralelnem slalomu za svetovni pokal v deskanju na snegu v ruskem zimskošportnem središču Banoje pod južnim Uralom, izpadel je v osmini finala. Najboljši je bil tako kot na sobotnem paralelnem veleslalomu domačin Dimitrij Loginov, ki je dobil tudi slalomske kvalifikacije, v finalu pa je bil boljši od rojaka Stepana Naumova. Tudi tretji je bil Rus Andrej Soboljev. V ženski konkurenci je slavila Švicarka Julia Zogg, svetovna prvakinja leta 2019.

Rok Marguč je ostal brez izločilnih bojev.
Rok Marguč je ostal brez izločilnih bojev. FOTO: Matavž Miha

Rok Marguč je na 24. mestu končal v kvalifikacijah in se ni uvrstil v izločilne boje, Tim Mastnak pa je ostal brez uvrstitve. Košir je bil v kvalifikacijah, ki so jih morali tako kot potem izločilne boje za nekaj ur prestaviti zaradi premočnega vetra, deveti. Žan Košir se je v osmini finala pomeril z Avstrijcem Fabianom Obmannom in že takoj na začetku tekme na rdeči progi naredil napako. Avstrijec ga je na cilju ugnal za 1,15 sekunde, četudi se je slovenski predstavnik trudil, da bi velik zaostanek nadoknadil. S tem so se končali slovenski nastopi na tem tekmovanju v Rusiji.

"Z nastopi v Banojah nisem zadovoljen. Želel sem si precej več. V zelo zahtevnih vremenskih razmerah, gosta megla v včerajšnjih kvalifikacijah in današnji sunki vetra do 100 km/h ter ekstremno nizke temperature do minus 20 stopinj Celzija, preprosto nisem zmogel več. Za kaj več mi je zmanjkalo moči. Ocena celotne ruske turneje pa je pozitivna. Dejstvo je, da sem hiter, to sem nakazal na vseh tekmah. Toda do zmage ali vsaj stopničk je pot precej dolga in naporna ter težka. Upam, da bom v naslednjih dneh pripravljenost uspel dvigniti na še višjo raven, tako da bom na na svetovnem prvenstvu na domači Rogli lahko sproščeno napadel najvišja mesta," je tekme in pripravljenost ocenil nezadovoljni Košir.

Šušteršič: Marca na Rogli bomo lahko samozavestno merili na sam vrh
Mastnak je bil 13. na sobotnem paralelnem veleslalomu in je končal po osmini finala. Košir je bil 19., Marguč pa 34.

"Proti koncu dolgega dne je Žanu že zmanjkovalo moči, v dvoboju z Obmannom ni bilo tiste prave eksplozivnosti, 'dinamita' v nogah. En odličen izid, ostalo pa 'nekje vmes'. Veseli pa dejstvo, da smo hitri in zdravi. To je osnova, na kateri lahko optimistično gradimo, tako da bomo marca na Rogli lahko samozavestno merili na sam vrh," pa je dejal glavni trener slovenske deskarske reprezentance Izidor Šušteršič.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.