Zimski športi

Kranjec lovi mali globus, Bergant prepričan, da je Žan najboljši veleslalomist na svetu

Ljubljana, 13. 01. 2020 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./I.K./STA
Komentarji
5

Trenutno najboljši veleslalomist svetovnega pokala alpskih smučarjev Žan Kranjec je v Ljubljani strnil vtise po sobotni zmagi na veleslalomski tekmi v švicarskem Adelbodnu. Slovenski reprezentant je v vrhunski formi in trener Klemen Bergant pravi, da je trenutno, ob idealni vožnji, sekundo pred tekmeci.

"Zelo sem zadovoljen in ponosen nad samo predstavo," se je v Ljubljani na zmago še enkrat ozrl Kranjec in dodal: "Vedno pogledam svoje vožnje, že zaradi analize, a redko jih pogledam večkrat. S sobotno drugo vožnjo sem bil zelo zadovoljen. Ne zgodi se velikokrat, da si rečem, da sem nalogo opravil tako, kot jo moram, da sem res pokazal vse, kar znam. Priznam, večkrat sem si ogledal ta posnetek."

Izkušeni smučar je dodal, da si pred sezono ni zadal konkretnih rezultatskih ciljev, vendar si v prvi vrsti želi, da je konkurenčen za vrh. "Na vsaki tekmi si želim biti v vrhu, a najprej je treba odsmučati, kot znam. A zdaj sem na takšni ravni, da če pokažem to, kar znam, sem lahko na vsaki tekmi med najboljšimi ali celo najboljši," je samozavestno, a umirjeno razlagal Kranjec, ki je prvič v karieri oblekel tudi rdečo majico vodilnega v veleslalomu, do konca je še pet tekem. "Res je to prvič v karieri, vesel sem in ponosen, da gre sezona za zdaj po takšni poti, ampak ne sme se pa nič spremeniti v smislu same priprave oziroma načina, kako se lotiti posamezne tekme. Skušal bom nadaljevati sezono tako, kot sem jo začel in upam, da bomo na koncu veseli."

Simpatični smučar je obenem razkril, da si vseeno raje ogleda sobotno finalno vožnjo Adelbodna, kot tisto pred letom dni v Salbachu, ko se je prvič v karieri povzpel na najvišjo stopničko: "V Salbachu sem dosegel prvo zmago, Adelboden je največja klasika za veleslalom. V obeh primerih sem v drugem teku naredil popolni napad, obakrat z nekaj napakami. Težko rečem, na katero sem bolj ponosen, na obe v smislu tega, da sem v finalu obakrat prikazal vse, kar znam. A morda raje pogledam drugi tek Adelbodna kot pa Salbacha."

Žan Kranjec
Žan Kranjec FOTO: AP

Njegov trener Klemen Bergant je dodal, da so razlike med najboljšimi zelo majhne. "Včasih so bile tri desetinke majhne, zdaj pa to lahko pomeni tudi sedem mest. Res pa je, da so v vrhu najboljši. Ogromno tekmovalcev se menja med sabo. Krog favoritov je velik. Dejstvo je, da je Žan v zadnjih letih zelo dozorel. Tudi v tem, kako nastopa pred novinarji, kako opravi vse te obveznosti ... Dozorel je, pameten je, pokazal pa je tudi, da je iz pravega testa. Ker, roko na srce, se mi o tem, kar je Žanu uspelo v soboto, pogovarjamo dnevno," je dejal trener.

"Mi vemo, da je Žan najboljši veleslalomist na svetu, on ve, da je najboljši veleslalomist na svetu, a še vseeno je treba to pokazati tudi na tekmi. Z njegovo idealno vožnjo je Žan ta čas sekundo pred tekmeci. Toliko je boljši od ostalih," je dodal Bergant.

 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
14. 01. 2020 11.06
+1
Zan je na dobri poti do veleslalomskega globusa, mora pa se naprej trdo trenirati
oga1
14. 01. 2020 07.05
+2
Se bosta hvalila po koncu sezone. Do sedaj res čestitke Žanu. Bergant ima dva tekmovalca, pa eden je vrhunski, drugi bolj tava. Lahko bi pri obeh natreniral vsaj dve disciplini. Isto kot Ilka sama hvala že v naprej
uporabnica1
14. 01. 2020 11.02
+1
Hadalin tava? Očitno ne gledaš tekem. Sicer pa ne razumem zakaj vidite vse negativno. Nikoli vam ni prav, če so smučarji optimsitični, kritizirate, če so pa nesigurni in po vaše jamrjajo pa spet ni prav. Žan si pohvale zasluži, nekateri pa iščete vsako dlako v jajcu
uporabnica1
13. 01. 2020 20.02
+4
Trenutno je absolutno najboljši, saj nosi vodilno rdečo majico, je najbolj konstanten veleslalomist, vselej med top 4, na vseh različnih terenih je pr vrhu, na ledenih, dolgih progah, mu pa nihče ni kos :)
Lisec7
13. 01. 2020 19.36
+10
privoščim mu