Zimski športi

Žan Kranjec in Tina Robnik veleslalomska državna prvaka

Kranjska Gora, 28. 03. 2022 13.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Žan Kranjec in Tina Robnik sta državna prvaka Slovenije v veleslalomu. Državno prvenstvo v veleslalomu in slalomu poteka v Kranjski Gori. V torek bosta na sporedu še slaloma.

Žan Kranjec je bil po prvi vožnji na drugem mestu, v finalu pa je z najboljšim časom druge vožnje slavil s 26 stotinkami prednosti pred Dominikom Raschnerjem iz Avstrije, ki je po prvi vožnji vodil s prednostjo sedmih stotink. Na tretjem mestu je bil predstavnik Italije Tobias Kastlunger (+0,31).

Žan Kranjec
Žan Kranjec FOTO: Damjan Žibert

Kranjec, olimpijski veleslalomski podprvak, je bil edini Slovenec v prvi deseterici na domači tekmi. Anže Gartner je zasedel 13. mesto v absolutni konkurenci, drugo v nacionalni razvrstitvi, z zaostankom 3,26 sekunde, Miha Hrobat je bil 14. (+3,55), tretji v razvrstitvi DP, Martin Čater (4,15) na 17. mestu (četrtem v razvrstitvi DP) je bil zadnji Slovenec z zaostankom manj kot petih sekund.

Na ženski tekmi je zmagala Tina Robnik v nacionalni in absolutni konkurenci. Robnikova je bila po prvi vožnji tretja, z zaostankom 13 stotink za Laro della Mea iz Italije. V finalu pa je zmagala z najboljšim časom druge vožnje ter Italijanko na drugem mestu prehitela za 29 stotink sekunde.

Tina Robnik
Tina Robnik FOTO: Damjan Žibert

Tretja je bila Andreja Slokar (+0,85), četrta Ana Bucik (0,87). V razvrstitvi DP sta Slokarjeva in Bucikova osvojili drugo in tretje mesto.

Tridesetletna Lučanka Robnikova je vpisala svojo prvo zmago v konkurenci državnega prvenstva. Devetindvajsetletni tekmovalec iz Bukovice pri Vodicah Kranjec pa je vpisal svojo še peto zmago na državnih prvenstvih, drugo veleslalomsko in prvo po letu 2016.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.