Zimski športi

Žan Kranjec v novo sezono z najvišjimi cilji: Prišle bodo tudi zmage

Ljubljana, 20. 09. 2018 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši slovenski alpski smučar Žan Kranjec komaj čaka na začetek nove tekmovalne sezone, ki poleg nastopov v svetovnem pokalu, kjer bo lovil čimveč uvrstitev na zmagovalni oder, prinaša tudi svetovno prvenstvo v švedskem Äreju. "Kot aktualni član elitne sedmerice v veleslalomu, gojim najvišje ambicije v tej disciplini. Želim zmagovati," je odločen 25-letni Ljubljančan.

Pred najboljšimi alpskimi smučarji in smučarkami je še dober mesec priprav pred začetkom nove tekmovalne sezone 2018/19, v kateri bo imel najvišje cilje tudi naš najboljši posameznik, sicer veleslalomski specialist, Žan Kranjec.

Še ne 26-letni Ljubljančan, rojstni dan bo namreč praznoval 15. novembra, je aktualni član elitne veleslalomske sedmerice. Lanske stopničke v Alta Badii za tretje mesto, pa za las zgrešena medalja na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu sta najboljša mogoča popotnica za še boljšo in predvsem rezultatsko uspešnejšo letošnjo zimo. "Za nami je odlično pripravljalno obdobje na južni polobli. V argentinski Ushuaii smo imeli izjemno kvalitetne pogoje za delo, opravili smo tudi veliko testiranj materiala, kar je dobrodošlo pred sklepno fazo priprav," je na novinarski konferenci med drugim dejal najboljši slovenski alpski smučar zadnjih sezon, ki ne skriva, da želi v prihajajočem tekmovalnem obdobju storiti še kakšen korak naprej.

Najboljši slovenski alpski smučar zadnjih sezon Žan Kranjec si želi čimveč stopničk in zmag v prihajajočem tekmovalnem obdobju.
Najboljši slovenski alpski smučar zadnjih sezon Žan Kranjec si želi čimveč stopničk in zmag v prihajajočem tekmovalnem obdobju. FOTO: Stanko Gruden/STA

Pri 26 letih dozorel za zmago/-e
"Glede na to, da sem član elitne sedmerice v veleslalomu, lani sem bil že blizu najboljšim, si zagotovo v novi sezoni želim narediti korak naprej. Biti po možnosti čim večkrat na odru za zmagovalce oziroma tudi zmagati, zakaj pa ne," optimistično zre v prihodnost Ljubljančan, ki se ne obremenjuje z visokimi pričakovanji javnosti, ko beseda nanese na svetovno prvenstvo v švedskem Äreju februarja prihodnje leto.

"O svetovnem prvenstvu ne razmišljam preveč. Zame je sezona v svetovnem pokalu zelo pomembna, saj se skozi te tekme išče ustrezna pot do želene forme. Že uvodno tekmo želim pričakati na najvišji mogoči ravni pripravljenosti - posamične tekme - kot bo omenjena na svetovnem prvenstvu, pa ne vplivajo na moj ustaljen način dela," je še pristavil Kranjec.

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
20. 09. 2018 21.58
+3
Dajmo Žan! Vsekakor lahko zmagaš! Si že dokazal, da si v svetovnem vrhu!
murate
20. 09. 2018 20.46
-6
Kolikor vem je iz Vodic in ne iz ljubljane,pa najprej naj hišo naredi in potem naj zbira pokale-da jih bo imel kam dati
aveeeeeee
20. 09. 2018 18.37
-17
kva tezite s temi obskurnimi sporti
andrej2004
20. 09. 2018 19.38
+5
uporabnica1
20. 09. 2018 20.03
+4
hjo... že spet ti? Še nisi šla psihologu?
lidu
20. 09. 2018 18.14
+13