Zimski športi

Železarji do najvišje zmage v sezoni

Jesenice, 02. 12. 2021 21.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi Alpske lige na domačem ledu z 10:1 prepričljivo premagali Val Gardeno.

Nik Zupančič
Nik Zupančič FOTO: Damjan Žibert

Po tem, ko je vodilna ekipa Alpske lige prejšnji teden na dveh zaporednih gostovanjih iztržila dve točki za zmago po podaljšku in poraz, pa je stvari spet postavila na pričakovano mesto. Na tekmi z Val Gardeno so domači hokejisti do vrha napolnili mrežo tekmecev in obenem poskrbeli tudi za doslej najvišjo zmago v sezoni. Z 10:1 so presegli uspeh, ko so na tekmi proti drugi dunajski zasedbi konec septembra dosegli rezultat 10:2, imajo pa še dve zmagi z 8:2. Val Gardena, sicer šesta v regionalnem tekmovanju, je bila vsaj približno enakovredna le nekaj uvodnih minut. Goste je načel Patrik Rajsar v osmi minuti, med 14. in 18. pa so nato sledili še goli Eetuja Eloja, Nejca Brusa in Erica Panceta.

Kljub visokemu vodstvu železarji niso popuščali. Jesperi Viikila je hitro povišal na 5:0, potem je gostom uspelo doseči vsaj častni zadetek. Toda ta ni ustavil naleta domačih, razpoloženi Patrik Rajsar je zadel še v 28. in 31. minuti, izid 8:1 po drugi tretjini je v 34. postavil Sašo Rajsar. Domači strateg Nik Zupančič je ob visokem vodstvu v 36. minuti priložnost med vratnicama namesto prvega vratarja Oscarja Fröberga ponudil še Žigi Kogovšku. Ta gola do konca tekme ni prejel, njegovi soigralci pa so v zadnji tretjini postavili piko na i uspešnemu večeru, zadela sta še Nejc Brus in Jaša Jenko.

Naslednja tekma čaka Jeseničane v soboto, ko bodo v Podmežakli igrali s Kitzbühlom.

Izid:
Sij Acroni Jesenice - Gardena 10:1 (4:0, 4:1, 2:0)
P. Rajsar 8., 28., 31., Elo 14., Brus 15., 41., E. Pance 18., Viikilä 21., S. Rajsar 34., Jenko 55.; McGowan 25.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.