Zimski športi

Železarji podpisali pogodbo s prvim vratarjem

Jesenice, 01. 08. 2022 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gol jeseniških hokejistov bo v novi sezoni branil 26-letni finski vratar Antti Karjalainen. Gre za 188 centimetrov visokega vratarja, ki ima kljub mladosti obilo izkušenj in znanja. V svoji karieri je namreč že okusil igranje v Ligi prvakov, Slovaški ligi, Del2 ligi in bil več sezon član klubov v najmočnejši finski ligi, preizkusil pa se je tudi v ligi Mestis. V sezoni 2017/2018 pa je postal tudi zmagovalec najmočnejše finske lige in bil eden najboljših vratarjev v ligi Mestis.

Gaber Glavič
Gaber Glavič FOTO: Miro Majcen

Ekipi, ki je vse bližje svoji končni podobi, se bo najnovejši član Antti Karjalainen, kot poroča uradna spletna stran jeseniškega kluba, na pripravah pred tekmovalno sezono pridružil 2. avgusta. "O klubu sem slišal veliko dobrih stvari od mojega prijatelja Luke Gračnarja. Predvsem sem si želel najti ekipo, ki ima jasne cilje za sezono in je pripravljena trdo delati, da jih doseže. Prav takšen občutek sem dobil o Jesenicah ob pogovoru z Luko in vodstvom. Veselim se predvsem timskega duha in podpore navijačev. Moj cilj je, da se med sezono razvijam in pomagam ekipi zmagovati ter tako doseči zastavljene cilje."

O prihodu novega vratarja je nekaj besed za spletno stran kluba namenil še glavni trener Gaber Glavič"Anntijeva zgodovina nas navdaja z optimizmom. Je visok vratar z izkušnjami iz najmočnejše finske lige, Nemške 2 in Slovaške extra lige. Je izredno discipliniran, deloven in predan hokeju. Z vsem tem bo zgled soigralcem. Naša naloga je, da se bo v jeseniškem dresu dobro počutil, kar je za vratarja zelo pomembno. Dobrodošel med nami."

Anže Pogačar
Anže Pogačar FOTO: Damjan Žibert

Svoj komentar pa je podal tudi direktor kluba, Anže Pogačar: "Veseli me, da smo uspeli skleniti dogovor s še vedno mladim, a hkrati izkušenim in kvalitetnim vratarjem. Prepričan sem, da bo eden od nosilcev naše ekipe, dodana vrednost za ekipo in oseba, od katere se bodo lahko učili tudi naši ostali vratarji. Verjamem pa, da bodo tudi navijači uživali v njegovih predstavah in da nam bo v pomoč pri doseganju naših zastavljenih ciljev."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.