Zimski športi

Žiga Pavlin: Za takšne tekme se trenira celotno sezono!

Ljubljana, 28. 02. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
2

Hokejisti SŽ Olimpije so na drugi tekmi za uvrstitev v končnico lige ICEHL v domači Hali Tivoli prepričljivo slavili z rezultatom 6:2. Nedeljski poraz proti italijanskemu Pustertalu je tako že pozabljen, ekipi se bosta na odločilni tretji tekmi udarili v četrtek. Če so bili pred torkovo tekmo nekateri prepričani, da jim je v Italiji manjkala tista prava energija, pa so tokrat dokazali ravno nasprotno. Z dobro igro in iskrico v očeh so si podaljšali evropsko leto. Dan počitka in pred Ljubljančani je nova najpomembnejša tekma sezone. "Za take dvoboje se živi," je jasen kapetan domače ekipe Žiga Pavlin.

Čeprav so gostje iz Italije bolje začeli srečanje in povedli, pa sta dva zadetka mladega Marcela Mahkovca v nadaljevanju že takoj postavila stvari na svoje mesto. "Občutki so seveda dobri, toda najpomembneje je, da smo si z zmago podaljšali to serijo in imamo tako še vedno možnost, da se uvrstimo v četrtfinale. Mislim, da smo danes odigrali zares solidnih 60 minut. Imeli smo pravo energijo, pozna se seveda, da smo igrali v domači dvorani pred domačimi navijači, ki so nas tako lepo podprli. Tiste malenkosti, ki so manjkale v nedeljo, smo danes dodali. Mislim, da smo lahko kar precej samozavestni pred naslednjim obračunom, kljub temu, da je vsaka tekma tekma zase. V končnici je to, kar se je dogajalo prej, hitro pozabljeno. Sedaj je najbolj pomembno, da vsak čim bolj poskrbi zase, da se regeneriramo in dobro pripravimo na četrtkovo tekmo," nam zaupa po torkovi zmagi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kapetan Olimpije je bil po nedeljskem porazu prepričan, da jim je v Italiji manjkala tista prava energija, borbenost, žar. Na domačem terenu je bilo seveda vse drugače. "Ja, točno to nam je manjkalo v Italiji, danes pa smo to pokazali na terenu in zato je tudi rezultat povsem drugačen," po tekmi pove Žiga Pavlin. "Tudi tisti občutek po tekmi je povsem drugačen. Danes smo naredili to, kar je v playoffu treba narediti, da lahko zmagaš tekmo. Na začetku smo bili zares fokusirani, imeli to iskrico v očeh in nato se je vse odvilo v pravo smer. Z navijači je bilo vse skupaj še lažje in sam sem danes zares užival na ledu."

 

Ljubljančane že v četrtek čaka odločilna tretja tekma, ki jo bodo znova odigrali v Italiji. "Za takšne tekme se trenira celotno sezono, fantje nimamo česa izgubiti, lahko kvečjemu veliko pridobimo. Nasproti nam stoji precej ambiciozna ekipa, ki ima veliko zvenečih imen. Toda po mojem mnenju bo ekipni duh tisti, ki bo odločal," zaključi optimistično.

Dodatne kvalifikacije SŽ Olimpije
Dodatne kvalifikacije SŽ Olimpije FOTO: HK SŽ Olimpija

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
28. 02. 2024 08.55
Mislim,da imajo šanse,vendar minimalne...
ReAnDa
28. 02. 2024 08.40