Zimski športi

Zlata lisica in Vitranc na posodobljenem koledarju nove smučarske sezone

Maribor, 03. 10. 2020 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alpski smučarji bodo čez dva tedna z veleslalomoma v Söldnu odprli sezono 2020/21 svetovnega pokala. Zaradi novega koronavirusa je odpadla severnoameriška turneja belega cirkusa. Na novem, posodobljenem tekmovalnem koledarju, ki ga bo predsedstvo Mednarodne smučarske zveze potrjevalo prihodnji teden, pa ostajata tako Zlata lisica kot Vitranc.

Slovenija bo to sezono znova gostila tako žensko kot moško konkurenco.
Slovenija bo to sezono znova gostila tako žensko kot moško konkurenco. FOTO: Damjan Žibert

Na ledeniku Rettenbach se bodo na uvodnem veleslalomu sezone 17. oktobra, en teden prej kot običajno, najprej pomerile alpske smučarke, nato pa bo 18. oktobra sledila še moška veleslalomska preizkušnja. Na startu veleslalomske ledeniške uverture bo šest Slovencev Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Neja Dvornik, Štefan Hadalin in Žan Kranjec, ki je lani nad Söldnom skočil na tretje mesto.

Po Söldnu bo sledil skoraj enomesečni premor, nato pa se bo karavana, 13. in 14. novembra znova ustavila v Avstriji (Lech/Zürs) na nočnem paralelnem veleslalomu. Nato se bodo poti žensk in moških razšle. Alpske smučarke čaka še novembra v Leviju na Finskem dvojni slalomski spored, medtem ko se bodo alpski smučarji decembra za dalj časa zadržali v Savojskih Alpah v Val d'Iseru na dveh veleslalomih in na smuku in superveleslalomu.

Vrhunec sezone bo februarsko svetovno prvenstvo v Cortini d'Ampezzo od 8. do 21. februarja, sezona pa se bo sklenila s finalom svetovnega pokala od 17. do 21. marca v Lenzerheideju. Razen poti alpskih smučark v Yanqing na Kitajskem, kjer bo ženska generalka v hitrih disciplinah za olimpijske igre, ki bodo leta 2022 na Kitajskem, ni načrtovanih drugih poti na druge celine. Vse preostale tekme bodo tako na stari celini.

Na sporedu sta tudi, kot je bilo predvideno že sprva, slovenski postaji Zlata lisica v Mariboru z ženskima veleslalomom in slalomom 16. in 17. januarja, ter pokal Vitranc v Kranjski Gori z moškima veleslalomom in slalomom 13. in 14. marca.

Alpski smučarji imajo na provizoričnem sporedu 39 preizkušenj, alpske smučarke 35. V svetovnem pokalu ni nobene preizkušnje v alpski kombinaciji, edina tekma v tej disciplini bo na svetovnem prvenstvu.

Na koledarju alpskih smučark je osem smukov, sedem superveleslalomov, devet veleslalomov, devet slalomov in dve paralelni tekmi. Moški imajo devet smukov, sedem superveleslalomov, deset veleslalomov, 11 slalomov in dve paralelni tekmi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?emaludin Peraji?
03. 10. 2020 11.55
-5
Pa kdo to smučanje sploh še gleda.
Unionko
03. 10. 2020 12.47
+3
AS1983
03. 10. 2020 11.05
+2
Upam, da izpeljejo tekme v miru brez tezav, uvodni veleslalom v soeldnu vedno prinese presenecenja