Zimski športi

Hrovatova pred Zlato lisico: Tekma bo zelo zahtevna

Kranjska Gora, 15. 01. 2021 17.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Kranjski Gori je vse pripravljeno za 57. Zlato lisico, ki bo zaradi ukrepov za zajezitev pandemije novega koronavirusa brez gledalcev in navijačev v ciljni areni. Mariborski organizatorji so s pomočjo kranjskogorskih partnerjev z veliko količino vode utrdili progo v Podkorenu, ki bo gostila dva veleslaloma. Tekmovalke so jo že preizkusile.

"Snega je toliko, da je teren nekoliko drugačen, kot sem ga vajena," je bila presenečena Meta Hrovat, ko je preizkusila progo v Podkorenu, dobesedno na svojem hišnem pragu. Podobno je ugotovila tudi Ilka Štuhec: "Ni tako strmo, kot se spominjam. To je dobro, ker je proga dobro utrjena in bo omogočala tudi višjim startnim številkam napadalno smučanje."

Štiri dni je 65 smučarskih delavcev iz Maribora in Kranjske Gore zalivalo podkorensko strmino, na kateri je bilo več kot dva metra mehkega snega. "Sneg je dobesedno požiral vodo. A pomagalo nam je tudi mrzlo vreme, tako da je zdaj proga res zelo trda," je bil z opravljenim delom svoje ekipe zadovoljen vodja proge Andrej Rečnik.

"Tekma bo zelo zanimiva, ker bo zelo zahtevna. Snežna podlaga je trda, toda vrsta snega se spreminja, zato bo potrebnega veliko prilagajanja. Poznavanje terena bo zelo pomembno. Res se veselim kar dveh veleslalomov tukaj," je ogled proge sklenila Hrovatova, ki računa, da bo prav na Zlati lisici končala serijo slabših rezultatov na zadnjih tekmah. V veleslalomu je odlično začela sezono v Söldnu, zdaj pa bo v Kranjski Gori skušala znova krojiti vrstni red med najboljšimi. Lani je bila na tej progi tretja.

Meta Hrovat na lanski Zlati lisici.
Meta Hrovat na lanski Zlati lisici. FOTO: Damjan Žibert

Zaradi pomanjkanja snega so tako kot lani Zlato lisico prestavili na rezervno prizorišče v Kranjski Gori, na zahtevno strmino, ki je tradicionalno prizorišče moških veleslalomov in slalomov za svetovni pokal. Na lanskem veleslalomu so Slovenke vpisale zelo dober ekipni uspeh. Stopničke Hrovatove sta dopolnili Tina Robnik s šestim in Ana Bucik s 14. mestom. Ob odsotnosti Američanke Mikaele Shiffrin je na veleslalomu slavila Novozelandka Alice Robinson, Slovakinja Petra Vlhova je bila druga, tretje mesto pa si je s Hrovatovo delila Švicarka Wendy Holdener. Vlhova je naslednji dan zmagala na slalomu ter osvojila tudi lisičkino kombinacijo.

To bosta prva ženska veleslaloma v letu 2021. Prvi favoritinji sta Italijanka Marta Bassino, ki je osvojila prva dva veleslaloma sezone v Söldnu in Courchevelu, ter Shiffrinova, ki je dobila drugi veleslalom v Courchevelu. Ne gre pa spregledati tudi drugih, vodilne v seštevku zime Vlhove, lanske skupne zmagovalke seštevka svetovnega pokala Italijanke Federice Brignone, Avstrijke Katharine Liensberger, Francozinje Tesse Worley, Švedinje Sare Hector in Švicarke Michelle Gisin, ki bo s številko ena odprla prvo vožnjo sobotnega veleslaloma.

Domači navijači bodo pesti pred televizijskimi zasloni lahko stiskali za šest domačih tekmovalk: Meto Hrovat, Tino Robnik, Ano Bucik, Ilko Štuhec, Andrejo Slokar in Nejo Dvornik. Hrovatova bo imela startno številko 11, Bucikova številko 23, Dvornikova ima številko 56, Slokarjeva številko 63 in Štuhčeva številko 64. Na startu je vsega skupaj 64 tekmovalk.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

altair1
15. 01. 2021 19.43
+1
po tekmi pa znani odgovor: imamo še rezerve...
Ici
15. 01. 2021 19.51
+0
Imajo še rezerve. Za poletno sončenje na Baliju.
Orhideja0707
15. 01. 2021 19.21
+2
Ilka Štuhec pa ni kaj preveč uspešna.
Ici
15. 01. 2021 19.10
+2
Naše smučarke trenutno niso konkurenčne.... Zato so vsi komentarji odveč. Rezultatsko nič od nič.
numlk
15. 01. 2021 18.09
+4
Zate sploh, k nikol ne prideš do konca.