Zimski športi

Zmaga Johaugovi, Lampičeva 14.

Ruka, 30. 11. 2019 11.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Smučarske tekačice so v Ruki na Finskem tekmovale na desetkilometrski razdalji v klasičnem koraku. Zmagala je Norvežanka Therese Johaugh, edina slovenska tekmovalka v konkurenci, Anamarija Lampič, je zasedla 14. mesto.

Anamarija Lampič je bila edina predstavnica na štartu 10 kilometrske preizkušnje v Ruki. Tekmovalke so se pomerile v klasičnem koraku, v cilj je Slovenka pritekla z zaostankom minute in 18 sekund za zmagovalko Johaugovo in zasedla 14. mesto. Johaugova je zmagala s prednostjo pol minute pred domačinko Kristo Parmakoski in Rusinjo Natalijo Neprijajevo. "Na ogrevanju ni bilo vse po načrtu. Bila sem malo utrujena, tudi s smučmi nisem bila ravno zadovoljna, a smo vse uredili pravočasno. Potem je šlo po načrtu. Že po prvem kilometru, kjer je stal Nejc, sem videla, da sem zraven, med dvajseterico, tako da sem samo grizla in se borila do cilja. Rezultat je super," je povedala Lampičeva po mrzli preizkušnji v Ruki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glavni trener Nejc Brodar je dejal: "Eden boljših rezultatov na razdalji za Ano na začetku sezone. Vemo, da potrebuje nekaj tekem, da pride v tekmovalni ritem. Že včeraj je pokazala, da ima trenutno dobro pripravljenost in danes je to vnovčila. Lahko bi špekulirali, kaj bi bilo, če bi bila še za deset sekund hitrejša in bi bila na koncu med deseterico. Mislim pa, da je lepo stopnjevala čez celotno tekmo, na koncu je zmanjševala zaostanek in moramo biti zadovoljni z njenim nastopom. Jutri nas čaka še zadnji del tridnevne turneje v Ruki. Ana je trenutno skupno med najboljšo deseterico, gremo na to, da mesto obranimo. Če bi prvo postajo svetovnega pokala končali med najboljšo deseterico, smo lahko vsi skupaj zelo zadovoljni."

V moški konkurenci je na 15 kilometrski tekmi v klasični tehniki zmagal Iivo Niskanen, Johannes Hoesflot Klaebo pa je z zaostankom 13 sekund zasedel drugo mesto. Slovenski predstavnik Janez Lampič je predčasno končal nastop, po dobrih šestih kilometrih je odstopil.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.