Zimski športi

Zmaga na Norveško, slovenske biatlonke devete

Hochfilzen, 10. 12. 2023 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
4

Norvežanke Juni Arnekleiv, Marit Skogan, Karoline Knotten in Ingrid Landmark Tandrevold so zmagovalke biatlonske štafetne tekme za svetovni pokal v avstrijskem Hochfilznu. Slovenke Lena Repinc, Polona in Živa Klemenčič ter Anamarija Lampič so osvojile deveto mesto.

Prva med Slovenkami je šla na progo 20-letna Lena Repinc in presegla vsa pričakovanja. Po strelski ničli je z odlično pripravljenimi smučmi svoje opravila tudi na progi in predala kot šesta, vsega 18 sekund za favoriziranimi postavami Švedske, Norveške in Nemčije, 10 za Italijankami in praktično skupaj z Avstrijo.

Polona Klemenčič je imela vnovič težave na strelišču, na srečo pa je na vsakem od postankov uspešno porabila vse tri rezervne naboje. Zaostanek za Italijo je narasel na 1:40 minute, Slovenija pa je bila sedma. Živa Klemenčič je porabila tri dodatne naboje in vse do predaje Anamariji Lampič držala stik s Čehinjo Marketo Davidovo in Ukrajinko Irino Petrenko. Predala je na osmem mestu, kar je bilo lepo izhodišče, da ekipa uresniči napovedi in izboljša lansko osmo mesto s tega prizorišča.

Anamarija Lampič je dobro uvrstitev vnovič pokvarila s slabim streljanjem.
Anamarija Lampič je dobro uvrstitev vnovič pokvarila s slabim streljanjem. FOTO: AP

Anamarija Lampič je uvrstitev še enkrat več pokvarila s slabim streljanjem. Po drugem postanku je morala v kazenski krog, v smučini pa je do cilja pridobila eno mesto.

V ospredju so bile z Dorotheo Wierer in Liso Vittozzi po pričakovanjih zelo močne Italijanke, ki pa nimajo četverice tekmovalk na vrhunskem nivoju. Zato je bilo v boju za zmago pričakovati obračun Norvežank, Švedinj in Francozinj. A Francozinje so si predčasno pristreljale kazenski krog in velik zaostanek, zato sta o prvem mestu odločala dvoboja med Knottenovo in Tandrevoldovo ter švedskima sestrama Hanno in Elviro Öberg. Norvežanki sta bili močnejši.

Pred božično-novoletnimi prazniki biatlonce prihodnji teden čaka še gostovanje v švicarskem Lenzerheideju, kjer se bodo zvrstili sprint, zasledovanje in prvič v sezoni tudi tekmi s skupinskim startom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Joža_Gulikoža
10. 12. 2023 19.41
Kaj se je pa faku dogajalo
SlepiSlovenc
10. 12. 2023 19.40
Reče se odlične devete. 🤣
graf
10. 12. 2023 17.48
-3
.. od devetih sodelujočih ekip
24ur cenzura komentarjev
10. 12. 2023 17.45
+2
A moški že lahko tam poleg konkurirajo? Ker potem lahko Slovenijo hitro spravimo na prvo mesto 🤣