Zimski športi

Navijači vse bolj prepoznavajo odlične igre hokejskih zmajev

Ljubljana, 01. 12. 2021 09.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan, Tomi Šujdovič
Komentarji
0

Ljubljanski hokejisti še naprej navdušujejo v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Zmaji so se po novi zmagi nad Gradcem (7:2), že tretji medsebojni v tekoči sezoni, le še utrdili na vrhu razpredelnice in vse bolj diši po njihovi neposredni uvrstitvi v končnico, čeprav za sabo še nimajo niti polovice tekem rednega dela. Odlične igre na ledeni ploskvi pa z vedno boljšim obiskom Hale Tivoli vse bolj spremljajo tudi navijači.

Več videovsebin
  • Aljoša Crnovič o razlikah med ligama
    01:07
    Aljoša Crnovič o razlikah med ligama
  • Blaž Tomaževič Gradcu zabil dva gola
    01:30
    Blaž Tomaževič Gradcu zabil dva gola
  • Mitja Šivic po tekmi z Gradcem
    02:40
    Mitja Šivic po tekmi z Gradcem
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Potem ko so ljubljanski hokejisti konec tedna na najboljši način končali kratek niz dveh slabih tekem, ko so doma prepričljivo izgubili s Salzburgom, v gosteh pa z Linzem, so v težkem obračunu premagali prav Salzburg v gosteh, tokrat pa so gostili zasedbo iz Gradca. Ponovili so dobro nedeljsko predstavo in se z novo zmago, že 14. v sezoni, še bolj utrdili na vrhu razpredelnice. To je bila že tretja zaporedna zmaga proti Gradčanom v tej sezoni razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva.

Ljubljančani ostajajo hit sezone v razširjenem avstrijskem hokejskem prvenstvu.
Ljubljančani ostajajo hit sezone v razširjenem avstrijskem hokejskem prvenstvu. FOTO: SŽ Olimpija

Do novega uspeha so prišli oslabljeni, saj sta manjkala poškodovana Aleš Mušič in kratkoročna okrepitev Mitja Robar, v postavo pa se je po dolgem času vrnil Anže Ropret. "Bili smo pravi, odlično smo delali tiste majhne stvari in ko smo takšni, rezultat ne izostane. Vse pohvale fantom za pristop in tudi zelo dobro igro. Naša zmaga je več kot zaslužena, saj nas je Gradec le nekajkrat spravil v škripce, sicer pa smo povsem kontrolirali tok dogodkov na ledeni ploskvi," je po odlični predstavi v Hali Tivoli za 24ur.com povedal strateg zmajev Mitja Šivic, ki ne želi preveč govoriti o številnih odsotnih posameznikih na branilskih položajih. "V tem hipu imamo šest branilcev, a tudi drugi znajo skočiti v čevlje odsotnih. Res imamo branilski manko, a se nad tem ne pritožujemo. Fantje vedno znajo stopiti skupaj," je po visoki zmagi nad Štajercki dejal Šivic. Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani igrali v soboto, ko bodo znova v Tivoliju gostili Dornbirn.

Izid, vnaprej odigrana tekma 30. kroga:
SŽ Olimpija - Gradec 7:2 (2:0, 3:1, 2:1)
Pance 12., Tomaževič 15., 33. , Leclerc 21., Simšič 30., Piche 44., 53.; Boivin 31., Pfeffer 48.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.