Šport

Zmaga Colorada

Denver, 16. 05. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Colorada so v odločilni sedmi tekmi polfinala končnice severnoameriške lige NHL z 1:0 premagali San Jose ter se uvrstili v finale zahodne konference. Njihov tekmec v boju za uvrstitev v finale Stanleyevega pokala bo Detroit.

Vratar Patrick Roy
Vratar Patrick Roy FOTO: Reuters

Sedma tekma končnice je znova proslavila vratarja Colorada Patricka Roya. Znova je namreč ostal nepremagan na odločilni tekmi, za uspeh njegovega moštva pa je edini zadetek na tekmi prispeval Peter Forsberg. Roy je vratar z največ odigranimi sedmimi tekmami v končnicah, trenutno pa je razmerje uspešnih in neuspešnih izidov v teh odločilnih tekmah 6:5. K pozitivni statistiki sta pomagali tudi letošnji zmagi v četrtfinalu proti Los Angelesu in polfinalu proti San Joseju. "Seveda sem čutil pritisk. Toda ostati moraš zbran. To mi je na zadnjih dveh tekmah zelo dobro uspelo in všeč mi je, da sem igral na takšen način," je bil po uvrstitvi v konferenčni finale zadovoljen Roy, ki je na odločilni tekmi zbral 27 obramb, v zadnjih dveh tekmah pa je dobil le en gol in brez prejetega zadetka zdržal več kot 84 minut.

Drugi junak je bil napadalec Peter Forsberg, ki je previdno igro obeh moštev prekinil z edinim zadetkom v 17. minuti druge tretjine. Po podaji Alexa Tanguayja je s strelom iz bližine ukanil vratarja gostov Jevgenija Nabokova. Za Forsberga, ki je skoraj ves redni del sezone presedel zaradi poškodbe noge, je bil zadetek že sedmi v končnici.

Morski psi so v zadnji minuti poskušali izid izenačiti tudi z zamenjavo vratarja s šestim igralcem v polju, 56 sekund pa so imeli celo razmerje 6-4, potem ko je bil izključen Rob Blake. Vratar Colorada je imel največ dela s streloma Mika Rathjeja in Teemuja Selanneja, a je obakrat ostal nepremagan. "Vsi smo opravili odlično delo. Mislim, da smo se kar potrudili, da smo stvari dobro razčistili," je bil z igro svojih soigralcev v zadnji minuti zadovoljen kapetan zmagovalne ekipe Joe Sakic.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni