Šport

Zmaga Mariboru in Nafti

Maribor/ Lendava, 28. 07. 2007 21.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Nogometaši Maribora so premagali Goričane, nogometaši Nafte pa Livar. Domžalčani in Koprčani so se razšli z neodločnim izidom.

Sedemkratni državni prvaki so na domačem terenu zabeležili še drugo zaporedno zmago v novi sezoni državnega prvenstva.

Maribor se veseli zmage proti Hit Gorici z 2:1.
Maribor se veseli zmage proti Hit Gorici z 2:1. FOTO: Jani Dolinšek

V tretji minuti je Popovič streljal visoko čez gol, le minuto pozneje je njegovemu zgledu sledil še Mihelič. Vse do 28. minute kljub terenski premoči vijoličastih - a brezidejni igri - domači privrženci niso videli prav nobene priložnosti. Nato je nase opozoril najnevarnejši mariborski igralec Makriev, ki pa je žogo spet poslal čez gol, tako kot minuto za tem še Tomažič-Šeruga. Strel Demiroviča z 20 metrov, ki je le za nekaj centimetrov zgrešil cilj, je napovedal drugačno sliko Gorice v nadaljevanju. To je potrdil nekdanji slovenski reprezentant Osterc, ki je po napaki mariborske obrambe zadel za 1:0. Kaj lahko bi še pred zadnjim sodnikovim žvižgom gosti podvojili prednost, a je Velikonja v 45. minuti meril mimo leve vratnice mariborskih vrat.

Še bolj razburljive so bile uvodne minute drugega polčasa. Najprej je od daleč sposobnosti mariborskega vratarja preizkusil Cvijanovič, v 53. minuti pa je novi mariborski kapetan Mihelič odlično izvedel prosti strel z več kot 25 metrov in zadel levi spodnji kot Simčičevih vrat. Ta zadetek je dal krila obema ekipama, ki sta ritem igre povečali in se ob bučni spodbudi navijačev znašli v kar nekaj ugodnih položajih. Najbolj nevarno je bilo v 65. minuti, ko je Cvijanovič z desne strani lepo podal v kazenski prostor Maribora, kjer je Demirovič z glavo dobro meril, a je Pridigar mojstrsko posredoval, tako kot ob poskusu Nebojše Kovačeviča minuto pozneje in Djukiča v 75. minuti.

Gostitelji so že v 69. minuti prišli v vodstvo. Sodnik Tošeski je namreč pokazal na belo točko, potem ko je Tomažič-Šeruga v kazenskem prostoru Gorice v roko zadel Dediča, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Makriev in tako poskrbel za nove tri točke, ki so Štajerce zadržale na vrhu prvenstvene lestvice. V 86. minuti je imel Zajc priložnost za piko na i, a je le za las zgrešil goriška vrata.

Statistika tekme:

Ljudski vrt, gledalcev 3800, sodniki: Tošeski (Medvode), Kokolj (Škofljica) in S. Zupančič (Ljubljana).
Strelci: 0:1 Osterc (39.), 1:1 Mihelič (53.), 2:1 Makriev (69./11 m).
Maribor: Pridigar, Popovič, Samardžič, Fondja, Pečnik, Lungu, Mezga, Tomažič-Šeruga (od 81. Džinič), Mihelič (od 67. Bačinovič), Brulc (od 58. Zajc), Makriev.
Hit Gorica: Simčič, Dedič, Šuler, Lerant, Komel, Rakušček, N. Kovačevič, Velikonja (od 63. Matavž), Demirovič (od 73. Rexhaj), Cvijanovič, Osterc (od 69. Djukič).
Rumeni kartoni: Tomažič-Šeruga, Pečnik, Lungu; Osterc, Dedič.
Rdeč karton:/

Nafta premagala Livar s 3:1

Lendavčani so tokrat nastopili okrepljeni z Madžaroma Kocsardijem in Sebokom in predvsem slednji je pustil dober vtis, saj je sodeloval pri mnogih akcijah Nafte. Ključni mož pa je bil vendarle izkušeni Trenevski, ki je dosegel vse tri gole za zmagovalce.

Nogometaši Nafte so povedli že v prvi minuti.
Nogometaši Nafte so povedli že v prvi minuti. FOTO: Jani Dolinšek

Nafta je povedla že v prvi minuti. Seboka je Livarjeva obramba s prekrškom zaustavila 20 metrov od gostujočih vrat, Trenevski pa je s prostega strela s pravim evrogolom zadel desni zgornji kot. Že v naslednji minuti je Trenevski nevarno streljal z volejem in dobro ogrel dlani vratarja Saviča. Matjašec je zatem v 13. minuti zapravil priložnost za 2:0, potem ko se je sam znašel pred vratarjem Livarja in ga z žogo zadel v nogo. Gosti so bili v 18. minuti blizu izenačenju, saj se je po grobi napaki Ošlaja Perme prebil pred vratarja Kuzmo, a je preigraval, izgubil nadzor nad žogo in priložnost je splavala po vodi.

Novo priložnost za izenačenje je zapravil Kremenovič v 22. minuti, ko je s 14 metrov z desne strani zgrešil cilj. V 30. minuti pa so le centimetri ločili goste od prvega prvoligaškega zadetka, saj je Agič za las streljal mimo desne vratnice z dobrih 20 metrov. Tri minute pozneje je hitri Matjašec preigral celo vratarja, a je bil za delček sekunde le prepočasen, da bi žogo poslal v prazna vrata. Še večjo priložnost pa je za goste v 38. minuti zapravil nespretni Kremenovič, ki je imel po napaki Lundra veliko časa, a je slabo streljal mimo desne vratnice. Dve minuti pred koncem prvega dela so domačini zapravili še en obetaven napad, ko je Sebok nesebično podal Matjašecu. Vrata so bila prazna, Matjašec pa je zadel enega gostujočih branilcev.

V nadaljevanju so prvi zapretili Lendavčani, ko je Bukovec silovito sprožil z 18 metrov, Savič pa se je izkazal. V 52. minuti je Šutej s prekrškom oviral Matjašeca, ki je bil v naletu in skušal z glavo zadeti mrežo, Trenevski pa je zanesljivo realiziral dosojeno enajstmetrovko. Le nekaj minut za tem - podoben scenarij in 3:0. Sebok in Matjašec sta streljala proti praznim vratom, Šutej pa je izbil žogo z roko in si prislužil neposredni rdeč karton. Trenevski je bil nato znova zanesljiv in z bele točke povišal prednost. Po podaji Stranjaka je Božičič v 68. minuti z glavo zadel domačo mrežo in vrnil kanček upanja številčno šibkejšim gostom. Nekdanji madžarski reprezentant Sebok pa bi v 81. minuti lahko dokončno zaključil zgodbo, a je nastreljal vratarja Saviča.

Statistika tekme:

Športni park,
gledalcev 1000, sodniki: Klinc, Kodrič in Žitnik (Ptuj).
Strelca: 1:0 Trenevski (1.), 2:0 Trenevski (53./11 m), 3:0 Trenevski (59./11 m), 3:1 Božičič (68.).
Nafta: Kuzma, Bukovec, Gerenčer, Lunder, Čeh (od 57. Repina), Bunc, Matjašec (od 63. Eterovič), Trenevski, Ošlaj, Sebok (od 90. Kocet), Kocsardi.
Livar: Savič, Kastelic, Railič, Mešanovič, Bogdanovič (od 64. Muminovič), Šutej, Stranjak, Agič, Kremenovič, Božičič (od 85. Marič), Perme.
Rumeni kartoni: Čeh, Gerenčer, Kocsardi, Lunder; Railič, Šutej, Muminovič, Kremenovič.
Rdeč karton: Šutej (59)

Domžale - Koper 0:0

Nogometaši Domžal in Kopra so se razšli z neodločenim izidom 0:0.

Domžalčanom, ki so si zaradi napornega ritma želeli preložitve tekme po težkem gostovanju v Tirani, tokrat ni uspelo ponoviti razpleta iz superpokala, kjer so premagali tekmeca z Obale, sicer pokalnega prvaka. Eden glavnih vzrokov za neodločen izid v športnem parku je prav gotovo hrvaški strelec Zahora, ki se je znašel v veliko priložnostih, a mu niti ene ni uspelo unovčiti. Državni prvaki, ki tudi letos ciljajo visoko, so tako po dveh krogih z dvema točkama na šestem mestu, medtem ko je Koper v Domžalah izpolnil svoj cilj in se s točko zavihtel na drugo mesto.

Nogometaši Domžal.
Nogometaši Domžal. FOTO: POP TV

Državni prvaki so začeli obetavno. Že v deveti minuti je hrvaški napadalec Zahora, ki ga je lepo zaposlil Jankovič, stekel sam proti vratom Hasiča, v kazenskem prostoru se je odločil za strel, a je žoga za las zgrešila vrata. Zahora je bil glavni akter tudi v 13. minuti. Takrat mu je žogo nastavil Ljubijankič, domžalska devetnajstica pa je žogo poslala visoko čez vrata. Le tri minute zatem je novo priložnost 25-letnega Hrvata preprečil Hasič, ki je odbil žogo. Ta je prišla do Jankoviča, ki je močno sprožil z enajstih metrov in zadel prečko. Sledila je nova akcija Domžalčanov. Peškar je na desni strani zaposlil Ljubijankiča, ta je podal nizko žogo na prvo vratnico, kjer je bil Zahora, ki pa mu žoge ni uspelo preusmeriti v gol.

Koprčani, ki so v tekmi za superpokal izgubili proti istemu tekmecu, so do prve resnejše priložnosti prišli šele v 40. minuti, ko je Peškar napravil prekršek nad Vilerjem. Prosti strel z 20 metrov je izvedel Jukan in žogo poslal le za las mimo leve vratnice.

Tudi drugi polčas ni prinesel tako želenega zadetka. Malce več so od igre imeli gostitelji, ki so spet prek Zahore vnovič zapretili v 47. minuti, a je po kotu Jankoviča z glavo meril mimo vrat. Le nekaj trenutkov zatem se je v podobnem položaju znašel Ljubijankič, a mu je zadetek z blokom preprečil Handanagič. Slednji je v 62. minuti preizkusil vratarja Nemca, ki pa se je izkazal in strel odbil. Sledil je nevaren protinapad "kanarčkov", Galun je z desne strani podal v sredino, kjer je bil najvišji Volaš, ki pa je z glavo streljal čez gol.

V 65. minuti se je spet v središču pozornosti znašel Zahora in spet se je akcija končala brez zadetka. Brezič je našel osamljenega Ljubijankiča na levi strani kazenskega prostora, slovenski reprezentant je podal v sredino, kjer je Zahora popolnoma sam slabo zadel žogo in jo poslal mimo gola. Enajst minut pozneje je koprskega vratarja ogrozil še Jusufi, a je Hasič z zadnjimi močmi žogo odbil v kot. Zadnjo priložnost na tekmi so že globoko v sodnikovem podaljšku imeli Koprčani. Rajčevič se je znašel sam pred vratarjem Nemcem, ki pa je dobro posredoval in poskrbel za delitev točk.

Statistika tekme:

Športni park, gledalcev 600, sodniki: Gostenčnik (Spodnji Duplek), Kresnik (Radlje ob Dravi) in Mauko (Maribor).
Strelci:/.
Domžale: Nemec, Aljančič, Elsner, Žinko, Varga, Grabič, Brezič, Peškar (od 60. Dvorančič), Jankovič (od 86. Lo Duca), Ljubijankič, Zahora.
Koper: Hasič, R. Božič, Viler, Handanagič (od 71. Božičič), Rajčevič, M. Božič, Galun, Jukan, Ibeji, Volaš (od 75. Plut), Bordon (od 90. Sučevič).
Rumen karton: Handanagič.
Rdeč karton:/.

Izidi:

Nafta - Livar 3:1 (1:0)
Maribor - Hit Gorica 2:1 (0:1)
Domžale - Koper 0:0

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

_mj_@email.si
29. 07. 2007 10.13
Državni prvaki s 600 gledalci na tekmi. Le kam smo prišli... Drugače pa bravo Maribor!