Šport

Zmaga Norvežana Moana

Reit im Winkl, 02. 01. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Norvežan Magnus Moan je zmagovalec šprinterske tekme svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v nemškem Reit im Winklu.

Moan je za slabi dve sekundi ugnal Finca Samppo Lajunena na drugem mestu, tretji pa je bil Američan Todd Lodwick (+24,2). Vodilni v skupnem seštevku Nemec Ronny Ackermann je bil osmi (+55,9).

Nastopila sta tudi dva Slovenca. Dejan Plevnik je bil po skoku še na 20. mestu, s tekom pa je svojo uvrstitev poslabšal in pristal na končnem 43. mestu (+3:54,0). Andrej Jezeršek, ki je bil po prvem delu še 47., pa je nekoliko boljše tekel in na koncu osvojil 39. mesto (+3:02,6).

Oba slovenska predstavnika sta izpolnila pričakovanja glavnega trenerja slovenske ekipe nordijskih kombinatorcev Sandija Čimžarja. Predvsem Plevnik se je izkazal v skokih, vendar je nato v preveliki želji v teku začel prehitro, kar se mu ni obrestovalo, tako da je proti koncu 7,5 kilometra dolge preizkušnje povsem popustil in pristal na končnem 43. mestu.

"Dejan se je nekoliko preveč zagnal na začetku teka, saj je želel slediti Ackermannu, ki je bil po skokih le dve sekundi pred njim. Zaradi Nemčevega hitrejšega teka, Ackermann je iz 19. mesta napredoval na osmo, Dejan ni našel svojega ritma in je tako na koncu, ko je zapadel v krizo, moral popustiti. Na drugi strani je Jezeršek nekaj slabše skakal, saj smo v italijanskem Predazzu trenirali na umetnem snegu, tako da se tukaj na pravi podlagi ni najboljše znašel. Vsekakor je pripravljenost obeh boljša kot na uvodnih preizkušnjah v Skandinaviji, potrebujemo pa še precej treninga. Že na naslednji preizkušnji v Schonachu v nedeljo nas znova čaka težka tekma," je nastop svojih varovancev ocenil glavni trener Čimžar.

SORODNI ČLANKI