Šport

Zmaga Vega Olimpije

Maribor/Nova Gorica/Prevalje/Dravograd, 23. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Vege Olimpije so v povratnem srečanju četrtfinala pokala Slovenije v gosteh premagali Maribor Pivovarno Laško s 4:3 in se z enakim skupnim izidom uvrstili v polfinale.

V polfinale pokala Slovenije so se uvrstili: Vega Olimpija, CMC Publikum, Relax Korotan in Dravograd
V polfinale pokala Slovenije so se uvrstili: Vega Olimpija, CMC Publikum, Relax Korotan in Dravograd FOTO: POP TV

Močno oslabljeni Mariborčani brez Murka, Vugdaliča, Vuksanoviča in Pekiča so pričeli povratno tekmo dokaj obetavno in si že v začetku priigrali premoč, ki so jo kronali že v peti minuti. Filekovič je poslal visoko žogo v kazenski prostor gostov, vratar Mavrič ni pravočasno posredoval, Čorovič je z glavo podajo podaljšal do Dura, ta pa je srečno našel prostega Rakoviča, ki je z glavo zadel levi zgornji kot. Mariborčani so še imeli nekaj priložnosti, najlepšo pa je zapravil Čorovič v 20. minuti, ko je s preigravanjem pretiraval, na koncu pa zadel le zunanji del mreže. To se je domačim maščevalo v 27. minuti, ko je obramba na levi strani dopustila, da je hitri Rudonja prišel do žoge stekel v kazenski prostor in neubranljivo streljal mimo nemočnega vratarja Šeremeta. Nato so pobudo prevzeli gostje, ki so izkoriščali napake domačih. Spet je Rudonja pobegnil domači obrambi na levi strani, nesebično podal Kosiču, ki mu ni bilo težko z bližine zatresti mreže. Nogometaši Olimpije so do odmora zadeli še enkrat. Po protinapadu je z roba kazenskega prostora streljal Jusufbegovič in Ljubljančanom zagotovil visoko prednost.

Drugi polčas so vijoličasti začeli z napadi in v 55. minuti izid znižali. Cipot je poslal visok predložek v kazenski prostor, Djuranovič pa je z glavo lepo premagal vratarja Mavriča. Zadetek je dal krila domačim, ki so v naslednjih minutah še naprej napadali, a je ljubljanska obramba vzdržala. V 75. minuti je Kosič preigraval na levi strani, prodrl v kazenski prostor, kjer ga je podrl Balajič in glavni sodnik Bohinc je dosodil najstrožjo kazen, ki jo je uspešno izvedel kar sam Kosič. Dve minuti pred koncem srečanja so se v svojem kazenskem prostoru poigrali Ljubljančani, kar je izkoristil Rakovič in omilil poraz. Z zmago se je tako ljubljanska Olimpija zasluženo uvrstila v polfinale slovenskega pokala.

Gorica - CMC Publikum 1:3 (1:2)

Nogometaši celjskega Publikuma so slavili tudi na povratni tekmi četrtfinala in se zasluženo uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Novogoričani, branilci naslova, so srečanje začeli podjetno in v 14. minuti tudi povedli. Mladi Budihna je lepo prodrl po desni strani, zatem pa še lepše podal na nasprotno stran, kjer novincu Rodiču ni bilo težko zatresti mreže. Domače veselje se je poleglo že po dobri minuti. V vlogi podajalca se je izkazal Čadikovski, Kvas pa je izkoristil neodločno posredovanje Boškoviča in ga premagal z natančnim strelom v desni spodnji kot. Po prejetem zadetku so Novogoričani popustili, tako da so maloštevilni gledalci v nadaljevanju spremljali trening tekmo. Celjani so se v 33. minuti veselili še drugega gola. Kvas je prelisičil Srebrniča in popeljal goste v vodstvo.

V drugem polčasu sta obe ekipi zaigrali napadalno in si pripravili nekaj zrelih priložnosti. Edini gol je padel v 77. minuti, ko je Boškovič nastreljal Plastovskega, slednji se je dokopal do žoge in jo potisnil v mrežo. Goričani so bili najnevarnejši prek Rodiča, ki je meril previsoko, gosti pa so tik pred koncem tekme prek Plastovskega zadeli še zunanji del vratnice.

Relax Korotan - Aluminij 2:1 (1:1)

Aluminij je na Prevaljah dodobra namučil Korotan, ki pa je na koncu zabeležil še tretjo zaporedno zmago in se uvrstil v finale pokala. Prvi polčas ni bil podoben nogometni tekmi, še posebej pa so se z zaspano igro izkazali domači nogometaši. Kazen je sledila v 20. minuti, ko je po prekršku nad Francijem v kazenskem prostoru Rakič zadel z bele točke. Slednji je imel le nekaj minut za tem še eno priložnost, a z bližine ni zadel okvira vrat. Korotan je uspel izenačiti z edine prave priložnosti. Podajo Plaznika je v zadetek spremenil Husejnovič. V zadnji minuti prvega dela bi lahko zadel še Grizold, a je njegov strel zaustavil prečnik.

Drugi polčas je domači trener Osmanovič v igro poslal še Joliča in Miškiča, kar je odločilo srečanje. Nenehni pritiski sprva niso prenesli vodstva, zato pa je luknjo v domači obrambi skoraj kaznoval Panikvar, ki je po podaji Korena z močnim strelom zadel prečko. Korotan je boljšo igro nagradil šele v 87. minuti, ko je lepo podajo Miškiča po nekaj zgrešenih strelih končno izkoristil Husejnovič.

Dravograd - Nafta 2:1 (2:0)

Presenečenja na Koroškem ni bilo, kljub temu da so domači nogometaši nastopili z nekaj rezervnimi igralci, gosti pa so prišli v Dravograd z zaostankom dveh golov. Kljub povprečni predstavi so imeli gostitelji več od igre v prvem polčasu in uspeli dvakrat premagati vratarja Nafte. Obakrat je strelcu Rebolu podal prizadevni Drobne.

V nadaljevanju so domači nogometaši zaigrali še manj zavzeto in nepazljivost domače obrambe je znal v 75. minuti kaznovati rezervist Šooš, ki je pobegnil Vršiču in premagal Laliča. Le štiri minute pozneje je kapetan gostujočega moštva Celcar imenitno izvedel prosti strel, toda žoga je le za nekaj centimetrov zgrešila okvir domačih vrat.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0