Šport

Zmage v gosteh

Ljubljana, 25. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Od osmih moštev, ki so že odigrala drugi krog lige prvakov, so s stoodstotnim izkupičkom ostali še trije, vsi pa so si zmage priborili v gosteh.

Manchester United je zmagal v Leverkusnu
Manchester United je zmagal v Leverkusnu FOTO: Reuters

Manchester United je zmagal v Leverkusnu, Milan v La Coruni, Barcelona pa v Carigradu. Bayern je igral le neodločeno z Lensom in ima po dveh krogih samo eno točko, Olympiakos pa je po visoki zmagi v prvem krogu v drugem doživel visok poraz z Maccabijem.

Juventus pred domačimi gledalci z Dinamom

Juventus, ki je v prvem krogu igral neodločeno v Rotterdamu, se je domačim gledalcem predstavil v najlepši luči. Tekma med "stari damo" in kijevskim Dinamom se je končala s 5:0 za Italijane, k čemur je precej pripomogla tudi nespretna in počasna ukrajinska obramba. Serijo zadetkov je začel Marco Di Vaio, ki je zadel z glavo po podaji Alessandro Del Piera s kota, na 2:0 je povišal Del Piero, ko so se trije napadalci Juventusa precej neovirani znašli pred vrati Dinama. V 52. minuti je Pavel Nedved najprej zadel notranjo stran prečke, njegovo napako pa je še v isti minuti popravil Di Vaio s strelom z glavo - 3:0. V 67. minuti je Edgar Davids osmešil Dinamovo obrambo, preigral še vratarja in zadel skoraj z mrtvega kota, piko na i pa je postavil Nedved s silovitim strelom z roba kazenskega prostora in vratar gostov Reva je bil brez moči. Zadovoljni so bili tudi pri Feyenoordu, saj so v Newcastlu pobrali vse tri točke. Edini zadetek je dosegel Sebastian Pardo, potem ko mu je žoga na robu kazenskega prostora dobesedno padla na nogo in vratar domačih jo je lahko le še s pogledom pospremil v gol. Na drugi strani je bil tragični junak Craig Bellamy. Najprej je že premagal vratarja Feyenoorda, a je njegov strel branilec Brett Emerton s skrajnimi močmi preusmeril v kot, nato pa je zadel še prečko. Newcastle je po dveh krogih še brez točke na zadnjem mestu skupine E.

Berbatov ni zmogel odločilnega koraka

Yakubu Ayagbeni je dosegel "hat-trick"
Yakubu Ayagbeni je dosegel "hat-trick" FOTO: Reuters

Nogometaši Maccabija so se hitro pobrali po visokem porazu z Mancehster Unitedom pred tednom dni, grški Olympiakos pa je spoznal, da šest golov na eni tekmi še ni zagotovilo, da boš zmagal tudi na drugi. Maccabi je moral zaradi napetih razmer v Izraelu igrati na Cipru, kar pa ni motilo Yakubuja Ayagbenija, ki je dosegel "hat-trick". Začel je z enajstmetrovko v 26. minuti, nato pa zadel v polno še dvakrat v drugem polčasu. Manchester United je tri točke v Leverkusnu osvojil z goloma Ruuda van Nistelrooija. Prvič je po dolgi podaji Juana Verona in napaki domače obrambe zadel s strelom med nogama vratarja Leverkusna, drugič pa po lepo izdelani akciji z Ryanom Giggsom in Nickyjem Buttom. Toda zanesljivo vodstvo Manchestra je omajal Dimitar Berbatov na začetku drugega polčasa, ni pa zmogel odločilnega koraka, saj je njegov drugi strel, ki je že premagal Bartheza, zaustavila vratnica. Lanski finalisti lige prvakov tako še naprej ostajajo brez točke v letošnjem tekmovanju.

Bayern v težavah

Clarence Seedorf je Milanu priboril še četrti gol
Clarence Seedorf je Milanu priboril še četrti gol FOTO: Reuters

V težavah se je znašel tudi Bayern, ki ima po dveh krogih vsega eno točko. Po domačem porazu je tokrat v Lensu ostal pri neodločenem izidu. Bayern je povedel po natančni podaji Ze Roberta in strelu z glavo Thomasa Linkeja, domači pa so 13 minut pred koncem vrnili z enako mero: John Utaka je po kotu z glavo spravil žogo za hrbet Oliverja Kahna. Milan je zlahka opravil z Deportivom. Za Špance je bila usodna dobra forma Filippa Inzaghija. Potem ko je prvi gol dosegel z nekoliko sreče, saj je prvi strel vratar domačih odbil, z drugim pa je napadalec Milana žogo le spravil v mrežo, pa je z odličnima streloma ob drugem in tretjem golu poskrbel, da ni bilo več dvomov o zmagovalcu. Za smetano na eno najboljših Milanovih predstav v ligi prvakov je poskrbel Clarence Seedorf s četrtim golom.

V Bruggeu brez zadetkov

Edina tekma prvega večera drugega kroga lige prvakov brez zadetkov je bila v Bruggeu, kjer je domače moštvo gostilo moskovsko Lokomotivo. Barcelona pa ni imela večjih težav v Carigradu, za stoodstotni izkupiček po dveh krogih sta poskrbela Partick Kluivert in Luis Enrique. Nizozemec se je najbolje znašel ob dveh turških branilcih v kazenskem prostoru ter dosegel gol iz obrata, Enrique pa je zmago Barce potrdil z golom z glavo po podaji s kota.

Izidi nogometne lige prvakov

- 2. krog:
- skupina E:
Juventus Torino - Dinamo Kijev 5:0 (2:0)
Newcastle United - Feyenoord Rotterdam 0:1 (0:1)
- lestvica:
1. Juventus 2 1 1 0 6:1 4 točke
2. Feyenoord 2 1 1 0 2:1 4
3. Dinamo Kijev 2 1 0 1 2:5 3
4. Newcastle 2 0 0 2 0:3 0

- skupina F:
Maccabi Haifa - Olympiakos Pirej 3:0 (1:0)
Bayer Leverkusen - Manchester United 1:2 (0:2)
- lestvica:
1. Manchester United 2 2 0 0 7:3 6
2. Olympiakos 2 1 0 1 6:5 3
3. Maccabi Haifa 2 1 0 1 5:5 3
4. Bayer Leverkusen 2 0 0 2 3:8 0

- skupina G:
Deportivo La Coruna - AC Milan 0:4 (0:2)
RC Lens - Bayern Muenchen 1:1 (0:1)
- lestvica:
1. AC Milano 2 2 0 0 6:1 6
2. Deportivo La Coruna 2 1 0 1 3:6 3
3. Bayern Muenchen 2 0 1 1 3:4 1
4. RC Lens 2 0 1 1 2:3 1

- skupina H:
Galatasaray Carigrad - FC Barcelona 0:2 (0:1)
Club Brugge - Lokomotiva Moskva 0:0
- lestvica:
1. FC Barcelona 2 2 0 0 5:2 6
2. Galatasaray 2 1 0 1 2:2 3
3. Club Brugge 2 0 1 1 2:3 1
4. Lokomotiva Moskva 2 0 1 1 0:2 0

  • 20
  • 19
  • 18
  • 17
  • 16
  • 15
  • 14
  • 13
  • 12
  • 11
  • 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1