Šport

Zver preprečil vladni poraz

Ljubljana, 28. 07. 2007 22.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvi nogometne ekipe Vlade RS ter izseljencev iz Argentine so odigrali prijateljsko tekmo. Razšli so se z izidom 1:1.

Strelec vladne ekipe je bil šolski minister Milan Zver.
Strelec vladne ekipe je bil šolski minister Milan Zver. FOTO: POP TV

Nogometna ekipa Vlade RS je v Ljubljani odigrala prijateljsko tekmo proti ekipi izseljencev iz Argentine. V zanimivem in enakovrednem srečanju, v katerem je prvi polčas pripadel Argentincem, drugi pa gostiteljem, sta se moštvi razšli s prijateljskim izidom 1:1.

Strelec za močno oslabljeno vladno ekipo, ki so jo večinoma sestavljali gosti, je bil minister za šolstvo in šport Milan Zver, ki je imel še dopoldne obveznosti na letnem taboru stranke SDS v Lepeni, a je našel čas, da je odhitel na stadion ŽAK v Šiški in se številnim gledalcem predstavil v odlični luči. Zver je bil prav gotovo prvo ime tekme. S hitrimi prodori je sejal paniko med obrambnimi igralci nasprotne ekipe, toda na žalost soigralcev ni bil učinkovit, saj je zapravil dve stoodstotni priložnosti. Odkupil pa se je v zadnjih minutah, ko je izid vendarle izenačil.

Prvi polčas je v sončni pripeki pripadel izseljencem, ki so dokazali, da prihajajo iz države, kjer se igra odličen nogomet. Zelo dobro tehnično podkovani Argentinci - na tribunah so imeli številne navijače, a med njimi ni bilo najbolj znanih argentinskih Slovencev finančnega ministra Andreja Bajuka in opernega pevca Juana Vasleta, so si pripravili nekaj lepih priložnosti. Gol so sicer dosegli iz sumljivega položaja, toda njihovo vodstvo je bilo zasluženo, saj so med drugim še dvakrat zadeli okvir vrat.

V drugem delu, igralo se je dvakrat po 30 minut, pa se je nebo pooblačilo in Janez Janša ter njegovi kolegi so prišli do daha. Premier, ki je v prvih 30 minutah deloval utrujeno, se je razigral in bil skupaj z Zverom stalna nevarnost za vrata gostov. Napadalcema je podal nekaj uporabnih žog nekdanji reprezentant Miran Pavlin, ob nekdanjemu hokejistu Srdjanu Kuretu eden od dveh športnih gostov v vladni ekipi, toda Janša in Zver nista našla poti do mreže. Vse do zadnjih minut, ko je Zver "slalomiral" med obrambnimi igralci, prišel sam pred vratarja in ga v slogu največjih mojstrov tudi premagal.

Tekma je bila sicer uvod v svetovno nogometno prvenstvo Slovencev po svetu, ki se jutri začenja v Ljubljani. Na njem bo sodelovalo osem ekip, in sicer iz Avstrije, Belgije, Makedonije, Nemčije, Srbije, Argentine, Kanade in Slovenije. Prvenstvo skupaj organizirajo Izseljensko društvo Slovenija v svetu, Urad vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Nogometna zveza Slovenije.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

predaI
30. 07. 2007 14.56
tomipirc: pojdi se raje v peskovnik igrat.
tomipirc@siol.net
30. 07. 2007 14.50
Da nas ni sram ko tolčemo po partizanih in po Titu. Brez njih bi naša slovenščina vsebovela bedaste umlaute ipd..
clementia555@yahoo.com
29. 07. 2007 16.49
grega.vovk: Norvežani, Čehi in ostali so vedeli kaj napravitii že MED 2. sv. vojno. Tam se niso šli nobene revolucije in gmajne. Pa so dobili po vojni vse, kar so hoteli. Pri nas pa še Gorice niso znali dobiti komunisti. Da Trsta, Celovca, Beljaka, Radgone in Monoštra sploh ne omenjam. Da bi bila stvar še hujša so z..... še tisto, kar je bilo nemogoče: štrigovo, Savudrijo, Kaštel... Pravi čudež, da smo obdržali/zadržali Belo krajino in Prekmurje... Drugače pa je tole zanimiv turnir. Sem si ga ogledala (eno tekmo) 2004 (ali 2002, hmm), ko so tudi prišli naši slovenski Argentinci. Mašinca... Kot da bi gledala argentinsko reprezentanco... Vso osebje, dresi, ztrenirani... Se spomnim ekipe naših izseljencev iz Italije (kje so letos???), ki so vsi imeli lepe trebuščke...heheh.. Sem nekje tudi brala, da nekateri naši igralci iz Argebtine prihajajo igrati v prvo slovensko ligo. Dolgo časa se je rabilo... Škoda, ker ni tudi naših iz Avstralije. Pred leti smo imeli Johna Kosmino, Tonija in Avrelija Vidmarja v avstralski reprezentanci, danes pa ni vidim nobenega našega... Sami Srbi in Hrvati. Avrelija se celo spomnim iz šole, ker je bil nekaj let mlajši od mene. :-))
Variatio delectat
29. 07. 2007 11.12
Prvo Borec, vidim, da si ena moralna pokveka. Mislim, da ne bo minilo preveč časa, ko se bodo tebi podobni dvakrat premislili, predno bodo pisali svoje genocidne izlive. V Bosni se zadeve civilizirano razčiščujejo zaradi 9000 zločinsko pobitih ljudi, v Sloveniji se sedaj omenja uradna številka 12000. Je že res, da je časovno razdobje daljše, a zločini so enaki. Na tvojem mestu ne bi bil tako samozadovoljen, ko si "varno" skrit pod psevdonimom. Kar se mene tiče, bi ti prav privoščil kak policijski obisk doma.
grega.vovk@gmail.com
29. 07. 2007 10.53
Moji so bili v gmajni ... niso se greli v nemških postojankah ... žalosti me, ko vidim kaj se dogaja pri nas ... francozi, norvežani in še nekateri so vedeli, kaj napraviti po 2.sv .... pri nas pa po 50 letih začnejo postavljati spomenike in govoriti o spravi ... in pa seveda igrajo nogomet ...
Prvo Bore
29. 07. 2007 10.23
grega.vovk pa da bi rekli vsi : saj tukaj je pa že bil moj oče in stari ata. Ha,ha. Počutili bi se kot doma. Lahko pa bi napravili stadion v Kočevskem Rogu
grega.vovk@gmail.com
29. 07. 2007 10.09
Morali bi igrati za Bežigradom .. .
Prvo Bore
29. 07. 2007 08.45
Najboljša bo tekma med Argentinci in srbi. Bi pa šel gledat in navijat za Srbe. Dajni Rdeči, bele po glavi !!!! LOL Živa komedija !! Grem stavit, da se bodo še kakšni stepel, ker politični alu delavni emigrant ni eno te isto.
Tonček Balonček
29. 07. 2007 07.54
Zaradi drugih obveznosti v kanadski reprezantanci ne bosta nastopala Šuštar in Šoba.