Šport

Številna zvezdniška imena dobrodelne tekme v Stožicah

Ljubljana, 30. 09. 2021 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dobrodelnost bo glavna nota nogometnega večera na stadionu Stožice v petek zvečer. Številna zvezdniška imena svetovnega športa bodo obiskala Ljubljano in zbirala denar za projekt Botrstvo v športu. Luis Figo, Maxwell Scherrer, Zvonimir Boban in Robbie Keane je le nekaj imen svetovnega nogometa, slovenski doprinos pa se lahko 'pohvali' tudi s košarkarjema Markom Milićem, Rašom Nesterovićem ter najuspešnejšo slovensko smučarko Tino Maze.

Luis Figo bo znova obiskal Ljubljano in pokazal svoje nogometno znanje.
Luis Figo bo znova obiskal Ljubljano in pokazal svoje nogometno znanje. FOTO: Damjan Žibert

V petek zvečer bodo številna zvezdniška imena svetovnega nogometa (seznam ekip najdete na dnu članka) pritekla na zelenico Stožic v sklopu dobrodelnega nogometnega dogodka Fundacije Miroslava Cerarja, na katerem bodo skupaj s slovenskimi olimpijci odigrali nogometno tekmo ter zbirali sredstva za dobrodelni projekt Botrstvo v športu.

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin je v letu 2020 prevzel častno pokroviteljstvo športnega dogodka Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, namen katerega je zagotavljanje pomoči mladim športnicam in športnikom iz socialno ogroženih okolij, starih med 14 in 23 let, pri izvedbi in organizaciji letošnjega dogodka pa se je vključila tudi Nogometna zveza Slovenije. Temelji organizacije tega turnirja so močno povezani z željo vseh vpletenih, da bi omogočili čim večje število štipendij in tako pomagali kar največ mladim športnikom, ki jih na njihovi poti zavira šibkejše socialno okolje.

V petek zvečer se bosta pod žarometi Stožic pomerili ekipi UEFA/NZS in OKS, v obeh ekipah pa bodo nastopala velika evropska in slovenska športna imena. V ekipi UEFA/NZS bo kapetanski trak prevzel Aleksander Čeferin, poleg njega pa bodo igrali še Luis Figo, Robbie Keane, Zvonimir Boban in Maxwell Scherrer. V Čeferinovi ekipi bodo še predsednik NZS Radenko Mijatović in športni direktor mlajših reprezentanc ter nekdanji slovenski reprezentant Miran Pavlin, igralec z največ nastopi v slovenskem reprezentančnem dresu in selektor reprezentance do 19 let Boštjan Cesar, drugi najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov Milivoje Novaković, generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović in ostali.

Tina Maze kapetanka ekipe OKS
Ekipo OKS bo kot kapetanka vodila Tina Maze, nosilka dveh zlatih medalj z olimpijskih iger v Sočiju. Nogometne športne čevlje bodo obuli tudi Benjamin Savšek, nosilec zlate medalje z letošnjih OI v Tokiju, pa Peter Kauzer, nosilec srebra iz Ria, bronasti slalomist iz Lilehamerja Jure Košir, kakor tudi bronasti veslač iz Barcelone Jani Klemenčič in še mnogi drugi.

Ekipa UEFA/NZS
Aleksander Čeferin
Luis Figo
Robbie Keane
Zvonimir Boban
Maxwell Scherrer
Radenko Mijatović
Robert Volk (V)
Miran Pavlin
Milivoje Novaković
Boštjan Cesar
Mišo Brečko
Radoslav Nesterović
Robert Kranjec
Zala Kuštrin

Selektor: Zoran Janković

Ekipa OKS
Tina Maze
Benjamin Savšek
Peter Kauzer
Jure Košir
Ivan Trajković
Tomaž Razingar
Luka Žvižej
Marko Milić
Stanko Glažar
Amir Karić
Milenko Ačimović
Primož Gliha
Branko Ilić
Aleksandar Radosavljević
Marko Simeunović (V)
Kaja Kajzer
Luka Janežič
Žan Rudolf
Andrej Kastelic
Jani Klemenčič
Janez Sodržnik
Tomaž Barada
Vesna Fabjan
Dragutin Špiranec
Rok Reja

Selektor: Miroslav Cerar

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Janez Novak 1
30. 09. 2021 19.26
+2
Lepo. Pohvalno. Naj bo lep dogodek.
ferari23
30. 09. 2021 19.21
-1
Poj pa bomo vsi zmagal ----------------------------------- ja-,,